Haberler

'Emin Adımlarla Yürüyeceğiz"

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Eğitim ve Bilgilendirme Kampı öncesinde değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, "Planladığımız kampın programını ve detaylarını burada belirleyerek, emin adımlarla yürümeye başladık" dedi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Fatih Çintimar, Atletizm Çalıştayı'nın raporları doğrultusunda olimpik kadroda yer alan sporcular ve antrenörler için bir kamp gerçekleştireceklerini belirtti.

Açıklamada Çintimar, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin her yerinde antrenör eğitimleri yapılacak. Planladığımız kampın programını ve detaylarını burada belirleyerek emin adımlarla yürümeye başladık. Bu kamptan sonra 2020 için hedeflediğimiz, yaklaşık 250 sporcumuz için de branşlarıyla alakalı olarak kamplar düzenleyip, test ölçümleri yapacağız. Bu şekilde hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz."

Türkiye'nin bütün bölgelerinde yer alan sporcuların ayda bir kez kan testi yaptırarak, Türkiye Atletizm Federasyonu Sağlık Kurulu'na göndermesi için çalışma başlattıklarını belirten Çintimar, "Aynı zamanda teknik kurul ve antrenörlerin belirleyeceği zaman aralıklarında da sporculara yönelik antrenman değerlendirme testleri yapılacak" ifadesini kullandı.

15 gün sürecek kampta, olimpik sporcular ve antrenörlerinin yanı sıra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Sporcu Eğitim ve Sağlık Merkezi (SESAM), Türkiye Anti Doping Ajansı (TADA) ve Atletizm Federasyonu teknik kadrolarının temsilcileri de yer alacak.

Değerlendirme toplantısına, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, başkan vekili Yasin Taş, genel sekreter Fahrettin Yıldız, sportif değerlendirme ve geliştirme kurulu üyesi Kaan Ark, teknik kurul başkanı Nejat Kök, federasyon koordinatörleri ve olimpik kadroda yer alan sporcuların antrenörleri katıldı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title