Haberler

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'dan Başbakan'a Yatırım Teşekkürü

KÜTAHYA (İHA) Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 600 milyon TL'lik yatırım kararı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Başkan Koca, yaptığı açıklamada, "Gerçekleştirilen üretim ve üretimlerin yeniden yatırımlara dönüşümü ile hızla büyüyerek ilçemizin gururu olduğu kadar, gerçekleştirdiği katma değer ile ülkemizin de haklı gururu olan Eti Bor İşletme Müdürlüğümüzden yeni müjdelerin haberini aldık. Bayram sebebi ile ilçemizde bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürümüz Orhan Yılmaz'ın mevcut fabrikamıza 600 milyon liralık ek yatırımların Resmi Gazete'de yayımlandığı açıklamaları tüm ilçe halkımızı sevince boğmuştur. 2004 yılında fabrika açılışı için ilçemize gelen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Dünya Emet'i tanıyacaktır.' Sözleri gerçeğe dönüşmüş, dünya Emet'i tanı maya başlamıştır. Bu sebeple başta başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'a Eti Maden İşletmeleri genel müdürümüz Orhan Yılmaz'a, yönetimsel başarılarından dolayı Emet bor işletme müdürümüz Emin Türk'e eve bor sektöründe çalışan tüm personele diyar-ı bor Emet halkı adına teşekkürü borç biliyoruz" dedi.

Şuanda iki adet yılda 100 bin ton üretim yapan fabrikanın bulunduğu Emet Bor tesisleri, yeni yatırımlarla üretimini yılda 700 bin tona çıkartması hedefleniyor. İlçeye ayrıca 500 bin tonluk sülfürik asit fabrikası yapılacak. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Koca Eti Maden Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title