Haberler

Emerald Princess'in Kuşadası'na Son Seferi Bugün Gerçekleşti

Kuşadası Limanının 2007 Sezonunda En Büyük Konuklarından Biri Olan Emerald Prıncess 3 Bin 100 Yolcusuyla Kuşadası'na Son Seferini Gerçekleştirdi. Türkiye'ye ve Kuşadası'na Gelen En Büyük Gemi Olma Unvanını Taşıyan 3 Bin 100 Yolcu Kapasiteli 'Yüzen Şehir', Akdeniz'deki İlk Turunda Ziyaret Listesine Aldığı Kuşadası'na 14 Sefer Gerçekleştirdi. Bir Sezonda Kuşadası'nda 43 Bin 400 Turist Getiren E...

Kuşadası Limanının 2007 sezonunda en büyük konuklarından biri olan Emerald Prıncess 3 bin 100 yolcusuyla Kuşadası’na son seferini gerçekleştirdi. Türkiye'ye ve Kuşadası'na gelen en büyük gemi olma unvanını taşıyan 3 bin 100 yolcu kapasiteli 'yüzen şehir', Akdeniz'deki ilk turunda ziyaret listesine aldığı Kuşadası'na 14 sefer gerçekleştirdi. Bir sezonda Kuşadası’nda 43 bin 400 turist getiren Emerald Prıncess gemisi 2008 ve 2009 sezon programında da Kuşadası’nı programına aldı.

2008 de Kuşadası’na 14 sefer gerçekleştirecek Emerald Prıncess’in Tur Acentesi Sea Song Bölge Müdürü Mert Kavafoğlu, “2007 sezonu gemi sezonu yönünden yoğun ve çok iyi geçti. Kuşadası limanı tarihinde ilk defa bu kadar yoğun bir yolcu trafiği yaşadı. 1998 yılında 807 gemiyle gelen yolcu sayısı 346 bin 234 iken 2007 yılında gelişen be büyüyen deniz sektöründe sezon bitmemesine rağmen 496 gemi ile gelen turist sayısı 450 bin yolcuyu buldu. Kuşadası’nda gemi trafiğinin bitmesine 2 ay kala bu rakamlara ulaşması Türk turizmi açısından çok iyi bir gelişme. Son 2 ay boyunca gelecek gemilerin sayısı 150’ye yakın bunun üzerine motor yatları da eklediğimiz zaman önümüze çok büyük rakamlarda gemi ve yolcu sayısı çıkmakta. Önemli olan bu ivmeyi ayakta tutarak gelişmesinde herkesin rol alması. Prıncess Cruises 2008 sezonunda Kuşadası’na Emerald Prıncess gemisinin yanı sıra Golden Prencess ve diğer prıncess Cruises gemileri de Kuşadası limanında yanaşacak” dedi.

Kavafoğlu, 2008 ve 2009 programlarının 2007 sezonundan daha yoğun ve hareketli geçeceğini belirterek “Önümüzdeki dönem hem gemi hem de yolcu sayısı 2007 den daha fazla olacak. Turizm farklı boyutlarda devamlı gelişen bir sektör ve en başında yer alan da kuruvaziyer turizmi. Bunu ayakta tutabilmek için herkesin ve her kurumun iyi çalışması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

(ZH-İK)

04.10.2007 18:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title