Haberler

Emektar Kavramına Yeni Boyut

46 yaşındaki Kazuyoshi Miura, Japon futbolunun efsane oyuncularından. Evet eski oyuncularından demiyoruz, çünkü emektar golcü halen aktif futbol yaşantısını sürdürüyor.

Kazu, profesyonel futbolculuk kariyerine Brezilya'da başladı. Tabii bir Japonun genç yaşta Brezilya futboluna adım atmasının hikayesi de ilginç. Daha 15 yaşında bir lise öğrencisiyken futbolcu olmak için eline bavulunu alıp Brezilya'ya geldiğinde Sao Paulo şehrinin takımlarından Clube Atletico Juventus'un altyapısına girdi. Profesyonel olarak ilk formasını giydiği takım ise Santos'tu.

İçlerinde Palmeiras ve Coritiba'nın da bulunduğu Brezilya takımlarında top koşturduktan sonra 23 yaşında ülkesine döndü. 8 yıl ülkesinde Verdy Kawasaki takımında oynadıktan sonra bu sefer Avrupa'yı deneme zamanı gelmişti. Genoa ve Dinamo Zagreb takımlarının formasını giydi ve Genoa'da oynadığı dönemdeki tek golü derbide Sampdoria karşısında gelmişti. 2005 yılında 38 yaşındayken imza attığı Yokohama FC'de halen futbol yaşantısını sürdürüyor.

Mondragon'dan 2014 hazırlıkları

Attığı her gol onun ülke tarihinin en yaşlı golcüsü olma rekorunun gelişmesini sağlıyor. Bu ay içinde Matsumoto karşısındaki golünü kaydettiğinde 47 yaşından 9 ay almıştı. Kariyerini bitirmeye hiç niyeti yok ve takımıyla beraber ikinci ligden birinci lige yükselme savaşını gelecek sezon da sürdürecek. "Yaş benim için problem değil, daha uzun süre futbol oynamak istiyorum" diyor. İngilizlerin efsane futbolcularından Stanley Matthews 50 yaşına kadar üst düzey futbolda forma giymişti. Kazu, Japonya milli takımıyla da 89 maça çıkıp 55 gol attı ve 1964-1977 döneminde milli formayı giymiş Kunishige Kamomoto'dan sonra milli takım formasıyla en çok gol atan ikinci oyuncu.

Kazuyoshi Miura, 2000 yılından beri milli takım forması giymiyor. Ancak Galatasaray'ın eski kalecisi Mondragon, bu yaz Dünya Kupası'nda oynayan en yaşlı oyuncu rekorunu ele geçirmeye hazırlanıyor.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Sao Paulo Palmeiras Juventus Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title