Haberler

Emekliye Ayrılan Yargıtay Başkanı Çiçeklerle Uğurlandı

Emekliye Ayrılan Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Yargının Herkese Lazım Olduğunu Belirterek, "Yargıyı Yıpratarak Kimse Bir Şey Elde Edemez" Dedi.

Emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yargının herkese lazım olduğunu belirterek, "Yargıyı yıpratarak kimse bir şey elde edemez" dedi.

Yargıtay Başkanlığı görevinden yaş haddinden emekliye ayrılan Osman Arslan için Yargıtay'da tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Arslan, 41 yıl hizmet verdiğini ifade ederek, "Her görevin bir başlangıcı bir sonu vardır. Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakabilmek" dedi.

Hakimliği severek yaptığını kaydeden Arslan, görev yaptığı süre içinde 214 bin kararda imzasının olduğunu ifade etti. "Attığım her imzayı bilerek attım. Hiçbir imzamdan pişman değilim. Her kararımın arkasındayım" diyen Arslan, adli hatanın olabileceğini vurgulayarak, "Adalet terazisini isteyerek, bilerek saptırmadım" diye konuştu.

Yargıtay'ın yargının olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Arslan, "Yargı herkese lazımdır. Yargıyı yıpratarak kimse bir şey elde edemez, bir yere varamaz" dedi. Devletlerin adil olmasının önemine işaret eden Arslan, adil olmayan devletlerin ömrünün uzun olamayacağını ifade etti. Basından da haberlerin çarpıtılmamasını isteyen Arslan, özellikle yargı haberlerinin magazinleştirilmesinden yakındı. Hakimlerin de özel hayatlarına dikkat etmelerini isteyen Arslan, "Yargılayan hakim yargılandığını bilmelidir"

dedi. Hakimlerin sadece dürüst olmalarının yetmeyeceğini söyleyen Arslan, meslektaşlarına, "Zengin sofralarından uzak olun, iltifatlara kanmayın, kişilere ve iş sahiplerine mesafeli olun" şeklinde nasihatlerde bulundu.

Ulu Önder Atatürk'ün sözlerinin kulaklara küpe yapılmasını isteyen Arslan, "Bağımsız olmayan hakimden adalet beklenemez" ifadesini kullandı. Hakimlerin tarafsız olması gerektiğine işaret eden Arslan, yargı sürecinde kimseye düşmanlık ve dostluk beslenmeyeceğini kaydederek, "Adalet hiçbir gölgeyi taşıyamaz" şeklinde konuştu.

Arslan, hakimlerin Türkiye Cumhuriyeti'nden yana taraf olduğunu belirterek, "Rejimin adının cumhuriyet olması yeterli değil. Cumhuriyetin demokratik, laik, hukuk devleti ve sosyal devlet olması gerekir" dedi. Arslan, ayrıca üniter devletten yana taraf olduklarını ve Ankara'nın başkent olmasından ve 'ay-yıldızlı bayraktan' yana taraf olduklarını söyleyerek, "O bayrak gönderden aşağı inerse hakimlik yapamazsınız. Hakimlik yapmanın temel şartı ay-yıldızlı bayrağın gönderde olmasıdır" dedi.

Arslan, yeni bir Anayasa hazırlığı içinde olunduğunu hatırlatarak, yeni Anayasa'nın oluşması sırasında Yargıtay'ın sesinin yüksek mercilere duyurulmasını istedi. Arslan, konuşmasında Yargıtay çalışanlarına ve eşi Sevim Arslan ile çocuklarına teşekkür etti.

Yargıtay Başkan Vekili Osman Şirin ise yaptığı konuşmada, Arslan'ın hep iyi anılarla anılacağını belirterek, "Aldığınız görevi daha ileriye götürdüğünüze ben tanıklık ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yargıtay Başkan Vekili Şirin, Arslan'a bir plaket ile Yargıtay Onursal Başkanlığı kimliğini takdim etti. Şirin ayrıca, Osman Arslan ve eşi Sevim Arslan'a bir çiçek demeti sundu. Yargıtay Başkanlığı önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Arslan, Yargıtay çalışanları tarafından üzerine gül atılarak uğurlandı.

(BC-MAY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title