Haberler

Emekliler: İyi Maaş Versinler Çalışmayalım

Samsun'da Çalışan Emekliler, 1 Ocak 2007'den İtibaren 178- 1156 YTL Arasında Destek Primi Kesilmesini Öngören Yasa Tasarısına Tepki Göstererek, '3 Kuruş Maaşımıza Göz Dikmesinler. İyi Maaş Versinler Biz de Çalışmalayım' Diye Konuştu.

Samsun'da çalışan emekliler, 1 Ocak 2007'den itibaren 178- 1156 YTL arasında destek primi kesilmesini öngören yasa tasarısına tepki göstererek, ''3 kuruş maaşımıza göz dikmesinler. İyi maaş versinler biz de çalışmalayım'' diye konuştu.

Hükümete tepki gösteren çalışan emeklilerden 540 YTL emekli maaşı aldığını söyleyen 61 yaşındaki Ömer Kuru, ''Bu uygulama eğer yürürlüğe girerse perişan oluruz. Emekli maaşımla 6 kişilik aileme bakamadığım için çalışıyorum. Zaten hiçkimse emekli olduktan sonra çalışmak istemez. Ama aldığımız maaş ortada. Şartlar bizi emekli olduktan sonra da çalışmaya itiyor. Bu uygulamanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum'' dedi.

İşçi emeklisi 58 yaşındaki Ahmet Kılıç ise, Başbakana seslenerek, ''Bizi ezdirmesin. Aldığımız emekli maaşı ortada. Bununla başka bir iş yapmadan nasıl geçineceğiz. Kesintileri emekli maaşından değil, başka kaynaklardan yapsınlar. 3 kuruş maaşımıza göz dikip bizi hırsızlık yapmak zorunda bırakmasınlar'' diye konuştu.

Davut AKTAŞ/SAMSUN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title