Haberler

Emekliler İlk Maaşları ile Köylülerine Kutlama Yemeği Veriyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Akin Köyünde başlatılan ilginç gelenekte, köyde emekli olan vatandaşlar ilk maaşları ile köy sakinlerine “emekliliği kutlama yemeği” veriyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Akin Köyünde başlatılan ilginç gelenekte, köyde emekli olan vatandaşlar ilk maaşları ile köy sakinlerine "emekliliği kutlama yemeği" veriyor.

Akin Köyü, köy odasında düzenlenen yemekle vatandaşlara yemek veren yeni emekliler bunun gelenek haline getirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederken, duruma en çok sevinen ise köy sakinleri oldu. Akin Köyü Muhtarı Yusuf Can ise köyde başlattıkları ilginç gelenek ile ilgili şunları söyledi:

"Köy odamızı tamamlamamızla birlikte köy odası faaliyetlerine de yenilerini ekliyoruz. Köyümüzde emekli olan vatandaşlar kendi istekleri üzerine geleneksel yemeklerimizden biri olan saç eti yaptırarak Akin Köyü sakinlerini davet ediyor. Köy odasında düzenlenen yemekte sohbet ve eğlenceli vakit geçirerek yemekler yenilirken, emekli olan köyümüz sakinlerine de hayırlı olması dilekleri iletiliyor." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sandıklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title