Haberler

Emekliler Derneği Devrek Şube Başkanı Köseler Açıklaması

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Devrek Şube Başkanı Cemil Köseler, "Açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına baktığımızda emekliler ne kadar komik maaş almaktadır" dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Devrek Şube Başkanı Cemil Köseler, "Açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına baktığımızda emekliler ne kadar komik maaş almaktadır" dedi.

Köseler, Emekliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Haziran 1927'de emekli olması nedeniyle bugünün "Emekliler Günü" olarak kutlandığını anımsattı.

Emeklilerin bugünü sevinçle kutlamak istemelerine rağmen mutsuz geçirdiklerini belirten Köseler, şöyle dedi:

"Son zamanlarda basında emekli maaşlarına zam yapılmış gibi haberler okuyoruz. Hiç kimsenin komik zamları 'müjde' olarak vermeye hakkı yok. Bu zam oranları 2011 yıl başında açıklanmıştı. Bu yılın ocak ayında yapılan zamlar bile açıklandığı gibi uygulanmadı. Torba Yasasına sokularak 3 ay gecikmeli, aynı zamanda eksik uygulandı. 2011 yılı Temmuz ayında zam oranı yüzde 4 olarak açıklanmıştı. Araştırmalarda, açlık sınırı olan sadece gıda harcamalarının 878 lira, yoksulluk sınırı olan diğer harcamaların 2 bin 860 lira açıklandığında işçi emeklilerine ortalama 28-40 lira, Bağ-Kur emeklilerine ortalama 23-30 lira zam yapılmıştır. Açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına baktığımızda emekliler ne kadar komik maaş almaktadır. Bizler komik zam haberleri değil, maaşlarımızı düzenleyecek olan yıllardır beklediğimiz İntibak Yasası ile ilgili müjdeli haberleri bekliyoruz. "

12 Haziran'da gerçekleştirilen seçim öncesinde tüm siyasi partilerin, emeklilerle ilgili olarak İntibak Yasasını çıkartacakları sözünü verdiklerini hatırlatan Köseler, "Siyasi partilerin seçim öncesi verdikleri sözleri tutma zamanı gelmiştir" dedi.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title