Haberler

Emekli Polisten 15 Temmuz Şehitleri Anısına Fidanlık

Kastamonu'da yaşayan emekli polis Şaban Meşeoğlu, 15 Temmuz'da şehit olanlar anısına fidanlık oluşturdu.

Kastamonu'da yaşayan emekli polis Şaban Meşeoğlu, 15 Temmuz'da şehit olanlar anısına fidanlık oluşturdu.

Emekli olduktan sonra memleketi İhsangazi ilçesinin Enbiya köyüne yerleşen Meşeoğlu, köylerinden geçen çayın kenarına FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimde şehit olanlar anısına çam ile meyve fidanları, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında yaşamını yitiren polisler için de ceviz fidanları dikti.

Meşeoğlu, ayrıca aynı yerde üzerinde "Şehit Ömer Halisdemir" ve "Zekai Aksakallı Paşa" yazan, ay yıldız figürünün yer aldığı bir anıt yaptı.

Meşeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da çok büyük bir sınavdan geçtiklerini ama Türkiye'nin bunu da atlattığını söyledi.

Meşeoğlu, "15 Temmuz gecesi şehit olanlar anısına fidan diktim. Bunlar arasında çam, çınar fidanlarının yanı sıra kiraz, elma, armut, dut gibi çok sayıda meyve fidanı bulunuyor. Bu fidanları çekirdekten tüpler içinde kendim yetiştirdim." dedi.

Meslek hayatında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında 4 yıl görev yaptığını anlatan Meşeoğlu, "Orada polislerin şehit olduğunu duyunca adeta kalbime ağrı saplandı. Orada şehit olan polisler için de ceviz fidanı diktim. Fidan sayısını daha 1071'e çıkarmak istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu 15 Temmuz Politika Güncel Haberler

title