Haberler

Emekli Ebenin Azmi

59 Yaşında İngilizce'yi Öğrendi, Fransızca Öğrenmeye Hazırlanıyor.

59 yaşında İngilizce'yi öğrendi, Fransızca öğrenmeye hazırlanıyor.

Nevşehir'de 59 yaşındaki emekli ebe, iki çocuk annesi Aysel Karabıyık, gittiği İngilizce kursunu başarıyla bitirdi. Karabıyık, şimdi de Fransızca'yı öğrenmek istediğini söyledi.

Aysel Karabıyık, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi'nde, belediye ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile düzenlenen İngilizce Dil Kursu'nu başarıyla tamamladı. Uzun yıllar Uçhisar Sağlık Ocağı'nda ebe olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Aysel Karabıyık, İngilizce kursuna katılarak, sertifika almaya hak kazandı. Sertifikasını Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zühal’den alan iki çocuk annesi Karabıyık, 3 ay süren kursa büyük bir istekle gittiğini belirterek, “Çocuklarım bir yabancı dil biliyordu. Ben bilmiyordum. Bu eksiğimi İngilizce kursuna katılarak giderdiğime inanıyorum. Başta yakınlarım ve belediye başkanımız Mustafa Zühal sürekli destek oldular. Önümüzdeki günlerde açılması planlanan Fransızca kursuna da katılıp, birçok Fransız'ın yaşadığı Uçhisar'da komşularımla onların diliyle de konuşabileceğim” dedi.

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal'de, “Kapadokya bölgesinin en önemli merkezlerinden biri olan Uçhisar'ı her yıl yüzbinlerce turist ziyaret eder. Beldemizde başta Fransızlar olmak üzere çeşitli ülkelerden çok sayıda insan yaşıyor. Bu nedenle belde halkımızın en az bir yabancı dil bilmelerinin gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin dış dünyaya açılan en önemli pencerelerinden birine sahip olan Nevşehir'de ev hanımlarımızın da artık yabancı bir dil öğrenmeye yönelik gösterdikleri ilgi bizleri sevindiriyor” diye konuştu. Daha sonra 39 başarılı kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title