Haberler

Emek Platformu: Sosyal Güvenlikte İptal "Fırsat" Doğurdu

Emek Platformu Dönem Sözcüsü, Kesk Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'na İlişkin İptal Kararını Bu Alanda Yapılması Gerekenler Konusunda "Fırsat" Olarak Yorumladı.

Emek Platformu dönem sözcüsü, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin iptal kararını bu alanda yapılması gerekenler konusunda "fırsat" olarak yorumladı.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını değerlendirdi. Emek Platformu sözcüsü, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, tarafından yapılan yazılı açıklamada, iptal kararının bu alanda yapılması gerekenler konusunda bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Açıklamada, Emek Platformu'nun, yasayla ilgili yürütülen çalışmalar sürecinde yasada yer almasını talep ettiği norm ve standart birliğine ilişkin ilkeleri korumaya devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, "Anayasa Mahkemesi kararı ile, norm ve standart birliğinin en az kamu çalışanları için kazanılmış haklar temelinde gerçekleşmesinin mümkün olacağının ortaya çıktı" denildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title