Haberler

Emd: "Basın Özgürlüğü Darbe Alıyor"

Ekonomi Muhabirleri Derneği, Basın Özgürlüğünün Her Geçen Gün Darbe Aldığını Kaydederek, 47 Yıldır Yürürlükte Olan 212 Sayılı Yasayla Elde Edilen Hakların Büyük Ölçüde "Budandığını" İfade Etti.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), basın özgürlüğünün her geçen gün darbe aldığını kaydederek, 47 yıldır yürürlükte olan 212 Sayılı Yasayla elde edilen hakların büyük ölçüde "budandığını" belirtti.

    EMD'den, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle yapılan açıklamada, gazetecilerin sosyal haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Yasanın 4 Ocak 1961 tarihinde Milli Birlik Komitesince kabul edildiği ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtildi.

     Açıklamada şöyle denildi:

    "Basın özgürlüğünü güvence altına almak amacıyla, basın patronlarının yoğun baskısına karşın yürürlüğe giren 212 Sayılı Yasa, basın çalışanları için bir güvencedir. Yasanın 47 yıllık uygulama sürecinde elde edilmiş olan haklar önemli oranda budandı. Basın çalışanlarının yasal güvence içinde olmaları, basın özgürlüğünün de temel unsurlarından biridir. Mesleğimize sahip çıkarken, meslek yasamızla kazanılan hakları korumak için çabalarımızı sürdüreceğiz." (ANKA)

(NUR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title