Haberler

Emaar, Türkiye'de 5 Yıl İçinde 5 Milyar Dolarlık Yatırım Yapmayı Planlıyor

Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, 5 Yıl İçinde Türkiye'de 5 Milyar Dolarlık Yatırım Planladıklarını Söyledi.

Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, 5 yıl içinde Türkiye'de 5 milyar dolarlık yatırım planladıklarını söyledi.

Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, Emaar Türkiye'nin ilk projesi Toskana Vadisi'nin Türkiye'den önce MIPIM Fuarı'nda tanıtılması ile ilgili yaptığı açıklamada "Emaar Properties olarak bugüne kadar tüm projelerimizi geniş araştırmalardan çıkan sonuçlara dayanarak, global standartlarda gerçekleştirdik. Emaar Properties; alt yapı planları ve sosyal yaşam alanları tamamlanmış lüks yerleşim alanları yaratma konusunda öncü bir şirket. İstanbul Büyükçekmece bölgesinin en iddialı projelerinden Toskana Vadisi'ni, gayrimenkul sektörünün en önemli fuarı Cannes MIPIM'de tanıtmaktan gururluyuz. Emaar'ın tüm dünyada projeleri her zaman büyük beğeni toplamıştır. Türkiye'de ilk projemiz Toskana Vadisi'ne Türkler kadar yabancıların da ilgi göstermesini bekliyoruz" dedi.

Ozan Balaban, yatırım hedeflerinin, Emaar markasının global vizyonuyla örtüşecek büyüklükte olduğunu ve 5 yıl içinde Türkiye'de 5 milyar dolarlık yatırım planladıklarını söyledi.

Emaar Properties'in Türkiye pazarına yönelik faaliyetlerini hayata geçirmek üzere Atasay Kuyumculuk ile birlikte kurduğu Emaar Türkiye'nin ilk projesi Toskana Vadisi, Büyükçekmece'de inşa ediliyor. 2007 Mayıs ayında satışına başlanacak projenin 4 fazda tamamlanması planlanıyor. 174 evden oluşan ilk fazın teslimatlarına 2008 Ağustos'unda başlanacağı belirtiliyor.

Yaklaşık yatırım bedeli 700 milyon dolar tutarındaki proje, 1,4 milyon m2'lik geniş bir alanda 8 farklı tipte 555 villadan oluşacak. Toskana Vadisi'nde evlerin büyüklükleri 370 m2'den başlayıp 900 m2'ye değişen alternatiflerde olacak. Atatürk Havalimanı'na 20, şehir merkezine 50 dakika mesafe uzaklıktaki proje, Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'nin etkileyici manzarasına hakim. Yürüyüş ve koşu parkurlarının da yer alacağı proje, yeşil alanlarının çokluğu ile dikkat çekiyor.

Toskana Vadisi Projesi; mimari dokusu, evlerin dış cephelerinde kullanılacak doğal taşları ve bitki örtüsü ile İtalya'nın Toskana bölgesini anımsatacak. Sosyal ve rekreasyon alanları ile sakinlerine huzurlu bir yaşam sunacak proje dahilinde ayrıca mağaza ve restoranların yer alacağı "Toskana Sokağı" da inşa edilecek.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title