Haberler

Elveda Rumeli Romanının Dördüncü Baskısı Yapıldı

Güncelleme:

Yayımlandığı Ekim 2012'den bu yana, sürekli artan bir ivmeyle okurlara ulaşmaya devam eden Elveda Rumeli romanının dördüncü baskısı yapıldı.


1909-1920 yıllarında, 31 Mart Vakası'ndan başlayıp, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve sonraki dönemi kapsayan ve Rumelili bir aile ile birlikte, çevrelerinde yaşanan olayların, savaşların, esaretin, göçlerin ve göç etmeyip geride kalanların hikâyesinin, yaşanmış olaylardan hareket edilerek yazılan kitap, Söylenmemiş Sözler ile Aşk, Hayat ve Arayış adlı kitaplarıyla edebiyat dünyasında adını duyuran roman yazarı Ramis Çınar'ın en fazla ilgi gören eseri oldu. Okurların yanı sıra ulusal basında yer bulan ve aynı zamanda göç ve mübadele temalı akademik makalelere konu olan roman, yenilenen kapak tasarımı ile henüz kitabı okuma imkânı olmayan kitapseverlerle, Türkiye genelinde seçkin kitabevleri ve internet mağazaları aracılığıyla buluşmaya hazırlanıyor.


Kitaba Dair Yorumlar:

Balkan Savaşları'nın 100. yılı içerisindeyiz… İyi bir 'elveda Rumeli' romanından söz etmeli, adı 'Savaş ve Ayrılık'. Osmanlı İmparatorluğu için tam anlamıyla sonun başlangıcı, Balkan Savaşları ile olmuştu.... Asırlardır Osmanlı tebaası olan insanlar, bir sabah Bulgaristan, Yunanistan sınırı içinde olduklarını öğrenmişlerdi. Sonra göç etmek zorunda kalıp, eski vatanlarında muhacir olarak adlandırıldılar... Akrabalarının yarısı yolda hayata veda etmişti, kalanın durumu içler acısı. Savaşlar ayrılıkları doğurmuş ve onanmayacak yaralar açmıştı. Ramis Çınar, tüm bunları ve daha fazlasını kahramanı Hasan üzerinden 'Savaş ve Ayrılık' romanında anlatıyor. İstanbul'da medrese eğitimi aldıktan sonra memleketine dönen Hasan, bir süre sonra bir ömre sığmayacak şeye şahit olur... Balkan Savaşları, esir kampları, I. Dünya Savaşı, salgın hastalıklar, göç yolları, ölümler ve bunlar arasında yaşanmaya çalışılan, yeniden kurulmaya çalışılan hayatlar. Gerçeklerden hareket eden, iyi yazılmış bir roman.

Çağlayan Çevik (Hürriyet Keyif)

Elveda Rumeli romanı beni o ölçüde sardı ki anlatamam. Rumeli'nin tatlı günlerini, insanların Osmanlı'yı geri gelecek diye özlemle bekleyişlerini, yaşadıkları sıkıntıları, yalnız, elsiz kolsuz, çaresiz kalmalarını, güç koşullara dirençlerini ve gelenekleri Ramis Çınar çok güzel bir dille, öyle sürükleyici anlatmış ki, hayran kaldım. "Elveda Rumeli" bugüne dek okuduğun en güzel öykülerden biri. Balkanları anlamak için bu kitap çok kişice okunmalı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN

Ramis Çınar'ın "Elveda Rumeli" adlı 2. romanı yayınlandı. 1909'da başlayıp Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan olayları konu alan kitap, Türkiye ve Balkanların tarihini ilgilendiren, fakat çok fazla bilinmeyen konulara ışık tutuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Rumeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title