Haberler

Elvan Abeylegesse, Dünya Faır-Play Ödülünü Bugün Düzenlenen

Tmok Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu da "çim Filizleri" Projesiyle 'tanıtım Dalı'nda Fair-play Şeref Diploması Ödülü Aldı

TMOK YÖNETİM KURULU ÜYESİ SEMA KASAPOĞLU DA "ÇİM FİLİZLERİ" PROJESİYLE 'TANITIM DALI'NDA FAİR-PLAY ŞEREF DİPLOMASI ÖDÜLÜ ALDI

Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) tarafından 'davranış' dalında oy birliği ile 2009 Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görülen milli atlet Elvan Abeylegesse, Macaristan'ın Pecs kentinde düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Almanya7nın başkenti Berlin'de yapılan son Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 15 Ağustos 2009 tarihinde koşulan bayanlar 10 bin metre yarışı öncesi ayakkabılarını otelde unutan ve kendisi gibi yarışın favorilerinden olan Etiyopyalı atlet Meselech Melkamu'ya yedek ayakkabılarını vererek yarışmasını sağlayan Elvan Abeylegesse, bu örnek davranışı nedeniyle Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) eski medya direktörü Etiyopyalı üye Fekrou Kidane tarafından Dünya Fair Play Ödülü'ne aday gösterilmişti. Budapeşte'de 16 Ocak'ta toplanan CIFP, Türk atlet Elvan Abeylegesse'yi oybirliği ile Davranış Dalı'nda Fair-Play dünyasının en büyük ödülü olan ve Modern Olimpiyat Oyunları'nın kurucusu 'Baron Pierre de Coubertin'in adıyla anılan 'Trophy' ile onurlandırmıştı. Konsey ayrıca, "Çim filizleri" adlı projesi kapsamında İstanbul'da 6-12 yaş grubundaki kız çocuklarına yönelik 3 ayrı merkezde ücretsiz futbol okulları açan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu'na da 'Tanıtım Dalı'nda Fair-Play Şeref Diploması ödülü verilmesini kararlaştırmıştı. Elvan, Pecs'te gerçekleştirilen törende, ödülünü Macaristan Olimpiyat Komitesi Başkanı Pal Shcimith'in elinden aldı. Sema Kasapoğlu'nun ödülünü ise kızı Mine Kasapoğlu aldı.

Bu arada Elvan Abeylegesse ile birlikte İtalya'nın Ascoli takımının teknik direktörü Guiseppe Pillen de Dünya Fair-Play ödülünün sahibi oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title