Haberler

Elon Musk Çılgın Projesini Hayata Geçirdi! Yaptığı Tünel ile Ulaşımda Çığır Açacak

Güncelleme:

Tesla ve Space X'in sahibi Elon Musk, bir süredir yapımı devam eden tünelinin ilk etabının açılışını gerçekleştirdi. Milyarder iş adamının sahibi olduğu Boring Company'nin inşaatını yaptığı tünel, Los Angeles'da bulunuyor. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki tünelin kentteki trafiğe alternatif yaratması bekleniyor.

ABD'li milyarder Elon Musk, bir süredir yapımı devam eden tünelinin ilk etabının açılışını gerçekleştirdi. Buna göre, Musk'ın sahibi olduğu Boring Company'nin Los Angeles kentinde inşa ettiği tünelin uzunluğunun 1.83 kilometre olduğu belirtildi. Tünel, şehirde trafiğin yoğun olduğu bölgelerden Los Angeles Country ile Boring Company ve SpaceX'in merkezlerinin bulunduğu Hawthorne arasında ulaşıma aracılık edecek.

Elon Musk Çılgın Projesini Hayata Geçirdi! Yaptığı Tünel ile Ulaşımda Çığır Açacak

OTOMOBİLLER KENDİ KENDİNE GİDECEK

Musk'ın projesi kapsamında, otoyolda ilerleyen araçların belirli istasyonlardan yer altındaki tünele geçiş yapabilmesi ve böylece trafiğe takılmadan yol alınabilmesi hedefleniyor. Öyle ki, tünel tam kapasite ile çalıştığında, 'paten' denilen yolcu ve otomobil taşıma platformlarından oluşan ve yeraltı şebekesine indiğinde de elektrik enerjisi ile ilerleyebilen bir sistemi bünyesinde barındıracak.

Açılışta konuşan Elon Musk, bu kapsamda gelecekte otomobillerin tünelde otonom olarak ilerlemeye izin verecek şekilde, kullanılmadığında otomobilin altına gizlenebilen yan tekerlekler ile donatılması gerektiğini söyledi. Söz konusu sistemler entegre olduğunda, tüneldeki ulaşımın saatte 240 kilometre hız ile sağlanması amaçlanıyor.

Boring Company'nin inşa ettiği tünelin şirketin sahip olduğu arazilerin dışında hiçbir özel mülkün altından geçmediği bildirildi. 3.7 metre genişliğindeki tüneli, gerekli izinler alınabildiği takdirde yayaların ve bisikletliler de kullanabilecek.

Elon Musk Çılgın Projesini Hayata Geçirdi! Yaptığı Tünel ile Ulaşımda Çığır Açacak

MALİYETİ 100 KAT İNDİRDİ

Tünelin açılışında konuşan Elon Musk, ilk etabı açılan tünelin kazı, iç altyapı, aydınlatma, havalandırma, güvenlik sistemleri ve iletişim maliyetini 10 milyon dolar olarak açıkladı. Musk, tünelin eğer geleneksel yöntemler ile inşa edilmesi halinde ise faturanın 1 milyar dolara çıkacağını söyledi.

Musk, tünelinin geleneksel bir tünel kazma makinesine göre daha yüksek güçlü delme kapasitesi, daha dar tüneller kazma kabiliyeti, eş zamanlı kazı ve takviye gibi özelliklere sahip yeni ve daha düşük maliyetli bir cihaz ile kazıldığının bilgisini paylaştı. Buna göre, Boring Company'nin tünel kazma makinesinin benzerlerinde 14 kat daha hızlı hareket edebildiği bildiriliyor.

Elon Musk Çılgın Projesini Hayata Geçirdi! Yaptığı Tünel ile Ulaşımda Çığır Açacak

YENİ TÜNELLER YOLDA

Hawthorne tüneli başarılı olursa, yakın bir gelecekte Boring Company'nin yapımı devam eden diğer tünelleri ile bağlantılı hale gelecek. Geçen ay, şirket Batı Los Angeles'taki 4.3 kilometre uzunluğundaki tünelinin planlarını paylaştı. Los Angeles'ın yanı sıra, şirketin Chicago, Washington, D.C. ve Maryland'in şehir merkezlerinde de tünel inşa etme planları bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Elon Musk Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title