Haberler

Zİhinsel Engellilerle Gönüllü Öğrenciler Arkadaşlık Kuracak

Güncelleme:

Edirne'de, Best Buddies'in düzenlediği 'Elim Sende' etkinliği kapsamında, zihinsel engellilerle, gönüllü öğrencilerin arkadaşlık kurması sağlandı.

Edirne'de, sivil toplum kuruluşu Best Buddies'in düzenlediği "Elim Sende" etkinliği kapsamında, zihinsel engellilerle, gönüllü öğrencilerin arkadaşlık kurması sağlandı.

Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, projenin İstanbul dışında Edirne'de uygulanıyor olmasının önemli olduğunu söyledi.

Proje sayesinde engelliler konusundaki bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyinin artacağını belirten Özkan, Türkiye'deki 8,5 milyon engelliden birçoğunun görünmez vaziyette olduğunu ifade etti.

Engellileri görünür hale getirmek ve bu konudaki bilgi ve bilinç düzeyini artırmak için bu tür programların büyük imkan sunduğunu aktaran Özkan, şöyle konuştu:

"Bu program öğrencilerimize güzel arkadaşlıklar, dostluklar kazandırıyor. Onurlu bir görev ama onun ötesinde ayda 2 kez görüşme, ayda 2 kez telefonla, elektronik posta aracılığıyla buluşma yükümlülüğü de getiriyor. Öğrencilerimizin yoğun ders programı içerisinde bunlara vakit ayırması ve bunun hakkını vermesi gerekiyor."

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da insanın toplumsal bir varlık olduğunu belirtti. Bunun en önemli özelliğinin başkasıyla temas halinde olabilmek olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Cervantes 'Sevmek dokunmaktır' diyor. Biz, seveceğimiz insanlarla birlikte olmalıyız. Bütün toplumla birlikte olmalıyız. Biz Edirne Belediyesi olarak şehri engellilere göre dizayn etmeye çalışıyoruz. Çünkü bir şehri engellilere göre dizayn ederseniz herkese göre dizayn etmiş olursunuz."

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da projenin bir paçası olmaktan dolayı memnun olduğunu, projede görev alan herkesi kutladığını ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ertuğrul Tanrıkulu Ayhan Özkan İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title