Haberler

Elif Şafak'a İtalya'dan Ödül

İtalya'da Aralarında Corriere Della Sera Gazetesinin de Yer Aldığı Önemli Süreli Yayınların Yayıncısı Rcs Grubu, Uluslararası Gazetecilik Dalında Türk Yazar Elif Şafak'ı da Ödüle Layık Gördü.

İtalya'da aralarında Corriere della Sera gazetesinin de yer aldığı önemli süreli yayınların yayıncısı RCS grubu, uluslararası gazetecilik dalında Türk yazar Elif Şafak'ı da ödüle layık gördü.

19 Kasım 2001'de Afganistan'da yaşamını yitirmiş olan Corriere della Sera muhabiri Maria Grazia Cutuli'nin adına dağıtılmakta olan ödüllerin bu yılki sahipleri de belli oldu.

Milano'da bugün düzenlenen basın toplantısında, "uluslararası gazetecilik" dalında Elif Şafak ve RAİ3 Televizyonu muhabiri Giovanna Botteri'nin ödüllendirilmesinin uygun görüldüğü açıklandı.

Ödüller, Cutuni'nin mezarının bulunduğu Sicilya adasındaki Catania'ya bağlı Santa Venerina beldesinde 18 kasımda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Milano'da Corriere della Sera gazetesinin Montanelli Salonu'nda, gazetenin genel yayın yönetmeni Polo Mieli ve RCS Genel Müdürü Antonello Perriceno tarafından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de iki gazetede köşe yazarlığı yapan, Berliner Zeitung, Washington Post ve Wall Street Journal'de de makaleleri yayımlanan Elif Şafak'ın da ödüle layık görüldüğü duyuruldu.

Basın toplantısında, Elif Şafak'ın "Baba ve Piç" romanı nedeniyle Türkiye'de 301. maddeden yargılananlar arasında yer aldığına da dikkat çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title