Haberler

Eli Bastonlu Nineler, 'hes' Eyleminde Yürüdü

Erzurum'un İspir İlçesi'nde Çoruh Nehri üzerinde kurulacak Hidroelektrik Santrallerine (HES) tepki eyleminde yaşlı kadınlar da bastonlarıyla yürüdü.

İspir İlçesi'nde Çamlıkaya ve Aksu derelerine kurulması planlanan HES'lere tepki gösteren Çamlıkaya Çevresini Güzelleştirme, Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından protesto eylemi yapıldı. Ellerinde baston yaşlı kadınların ön safta yer aldığı protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda, HES'lerle Çoruh'a ve derelere ihanet edildiği görüşü savunuldu.

Çamlıkaya Deresi'nde toplananlara konuşma yapan 25 yaşındaki Mine Nacit, "Halkın ve hayvanlarımızın yaşam alanları kalmıyor" dedi. Verimli tarlaların ve ağaçların kurayacağını belirten Macit, "Turistler artık gelmez oldu. Bundan sonra enerjide dışarı bağımlı olsak ne olur olmasak ne olur? Neden bedelleri hep biz ödüyoruz?" diye sordu.

Çamlıkaya, Sarıkonaklar, Aksu köylerinden gelen elleri bastonlu yaşlı kadınlardan Fazilet Duman da yaptığı konuşmada, "Suyumuz için canımızı veririz. Biz balık gibiyiz, su olmazsa yaşayamayız. Suyumuzu aldılar mı canımızı da alsınlar" diye konuştu.

Çamlıkaya Deresi kenarında yapılan HES'leri protesto eyleminden sonra yaşlı kadınlarla diğer katılımcılar 'Ölürüz de suyumuzu vermeyiz' sloganları atarak köylerine döndü. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title