Haberler

Elemelere Yenik Başladık

Güncelleme:

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu ilk maçında Hollanda'ya konuk olan A Milli Takımımız, karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

Amsterdam Arena Stadı'nda oynanan maça müthiş başlayan Türkiye, karşılaşmanın hemen başında Ömer Toprak ile gole çok yaklaştı. Mücadelenin ilk yarısında Arda Turan'la birçok pozisyondan eli boş dönen ay-yıldızlı ekipte Umut Bulut'un da bir kafa vuruşu direkten döndü.

Hollanda'nın galibiyet golleri; 17. dakikada Robin van Persie ve 90. dakikada Luciano Narsingh'ten gelirken mücadele, 2-0 ev sahibi Hollanda'nın üstünlüğü ile tamamlandı.

Milliler, gruptaki ikinci maçını 11 Eylül'de Estonya ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak.

GRUPTAKİ DİĞER SONUÇLAR

Türkiye'nin yer aldığı 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda Romanya, Estonya'yı deplasmanda 2-0 yenerken Andorra ise evinde Macaristan'a 5-0 mağlup oldu.

Bu sonuçların ardından Macaristan grupta ilk sırada yer aldı.

Estonya gelecek maçta deplasmanda milli takımımız ile karşılaşırken Romanya ise kendi sahasında Andorra'yı ağırlayacak. Macaristan ise evinde Hollanda'yı konuk edecek.

TRİBÜNDE 17 BİN 500 TÜRK

FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, saatler önce maçın oynandığı Amsterdam'daki Arena Stadı önünde toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan gurbetçilerin şovuna, Hollandalı taraftarlar da zaman zaman eşlik etti.

50 bin kişilik Arena Stadı'ndaki biletlerin tümü satılırken Türk tarafların ise yaklaşık 17 bin 500 bilet aldığı belirtildi. Türkler'in maça yoğun ilgileri, maçtan günler öncesinde biletlerin tükenmesine yol açarken taraftarlar, biletlerin karaborsada yüksek fiyatlara satıldığını dile getirdi.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Hafta içinde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu ile Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olanlar anısına maçtan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken A Milli Takımı futbolcuları sahaya kollarında siyah bantla çıktı.

Maçın başında başında seyircilere hitap eden her iki ülke milli takım kaptanları dostça bir karşılaşma olması temennisinde bulundu.

Kaynak: Güncel

Macaristan Hollanda Estonya Türkiye Güncel Haberler

title