Haberler

Elektronik Atıklar Toplanmaya Başlandı

Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan ve evlerde kullanılmayan elektronik atıkların toplanması amacıyla başlatılan 'Elektronik Geri Dönüşüm' projesinin tanıtımı yapılarak başlatıldı.

Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutan Vekili P. Albay Yaşar Aladağ, Exitcom Genel Müdürü Murat Ilgar, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Mimarsinan Caddesi Basmacıoğlu Otel yanındaki irtibat ofisinde düzenlenen törenle tanıtımı yapıldı.

Tanıtım töreninde projenin yürütücüsü olan; Beyza Öztürk, Beyza Alaca, Büşra Doğan ve Sümeyra Erdoğmuş isimli öğrenciler projenin tanıtım sunumunu yaptılar.

Öğrenciler projeksiyon desteğiyle yapmış oldukları sunumlarında; "Aklımızda insanlara ve doğaya yararlı bir çalışma yapmak istiyorduk. Okulumuzda kulüp çalışmaları kapsamında bir proje yapmamız istendiğinde, teknolojinin gelişimiyle artan elektronik atıkların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararı önlemek amacıyla bu projeyi başlattık.

Projenin uygulanması doğrultusunda okullarda elektronik atıkların zararları ile ilgili olarak okullarda öğrenci arkadaşlarımıza eğitim sunumları yaptık. Ayrıca iş yerlerine, kurum ve kuruluşlara, okullara pil ve elektronik atık kutuları koyduk. Bununla birlikte elektronik atıklarını bize ulaştırmak isteyen Isparta halkının bize daha rahat ulaşabilmeleri için Mimarsinan Caddesindeki Otel Bolat yanındaki irtibat ofisimizi açtık. Başta Sayın valimiz olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyoruz" dediler.

Proje hakkında düşüncelerini açıklayan Isparta Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ömer Özen; "Elektronik atıkların çevreye vermiş olduğu zararları en aza indirmek amacıyla böyle bir projeyi öğrencilerimizle birlikte yaptık. Atıklar biriktikçe imha merkezi olan Kocaeli'ndeki fabrikaya göndereceğiz. Projemiz Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek, tüm Isparta halkının desteklerini bekliyoruz" dedi.

Öğrencilerin yapmış olduğu projenin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden, elektronik atıkların geri kazandırılmasını sağlayan Exitcom Fabrikasının Genel Müdürü Murat Ilgar; "Öncelikle desteklerinden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Bizim ülke genelinde bazı yerlerde toplama yerlerimiz var. Ancak bu proje bizim için çok farklı, çünkü yürütücüsü geleceğimiz olan çocuklarımız, inanın sadece bu tanıtım için Almanya'dan geldim.

Buradan Isparta halkına şu mesajı vermek istiyorum; öncelikle bu proje çevre sağlığı açısından çok önemli, o bakımdan projeye destek vermelerini öneriyorum. Bu projenin iki önemli unsuru var. Birinci unsuru; birçok kimyasal atık ihtiva eden ve radyasyon ihtiva eden elektronik atıklar merkezimizde çevreye hiçbir zarar vermeden imhası yapılmakta.

İkinci unsuru; toplanan bu elektronik atıklarda geri dönüşümü mümkün olan değerli maddelerin ekonomiye yeniden kazanımı sağlanmakta, bu şekilde doğanın bize sunmuş olduğu elementlerin, madenlerin kullanımında tasarruf sağlanmaktadır. Ayrıca buradan şunu belirtmek istiyorum, toplanan elektronik atıklar karşılığında okullarımıza okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla maddi destek sağlıyoruz" dedi.

Vali Oğuz; "Yararı çok olan bir proje, o bakımdan destekliyoruz"

Projeyi desteklediklerini ifade eden Vali Memduh Oğuz ; "Farklı bir proje, yararı çok olan bir proje, ilk olma özelliği var, o bakımdan çocuklarımızı destekliyoruz. Ayrıca Anadolu İmam-Hatip Lisesindeki kız öğrencilerimizin böyle bir proje üretmiş olması da önemli.

Bu projenin bizatihi kendisinden öte, proje üretme fikriyatı, grup olma fikriyatı, grup olarak sosyal bir amaca hizmet etme ve sınıfın duvarları arasında sıkışmama olarak baktığımızda gençlerimizin yanındayız. Üstelikte çağdaş tüketimde en fazla üzerinde durduğumuz elektronik atıklarıyla ilgili bir proje, hem güncel, hem de çağdaş olması bakımından da destekliyoruz.

Milli Eğitim Bakanımız okullarına ziyarete geldiğinde, bizim bir projemiz var dediler ve bakan'a arz ettiler. Sayın bakanımız da çok güzel bir proje olduğunu, gençlerimizin bu tür sosyal projelerde yer almasının önemli olduğunu söyledi. Bakanlık olarak destekleyeceklerini, ülke genelindeki okullarda uygulanması hususunda destek olacaklarını belirtti.

Karalılıkla durdular ve önce anlattılar, yani nasıl bir proje olduğunu talepte bulunmadan önce anlattılar. Bir süre sonra bu projenin desteklerinin çoğaldığını göreceğiz, belki toplanma yeri Isparta olmayabilir, ama bu projenin taklidi çoğalacak, uygulaması çoğalacak. Yani Türkiye'nin başka illerinde de olacak, bu bakımdan güzel bir çalışmaya öncülük etti çocuklarımız. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Exitcom Genel Müdürü Murat Ilgar tarafından Vali Memduh Oğuz'a elektronik atıklardan yapılmış tablo takdim edildi. Vali Oğuz'da bu tabloyu projenin yürütücüsü kızlara hediye etti.

Proje Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Memduh Oğuz Isparta Aladağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title