Haberler

Elektronik Atık Geri Dönüşüm Kampanyası Sonuçlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve TÜBİSAD’ın da katkılarıyla Tekirdağ’daki İlköğretim Okullarında düzenlenen "Elektronik Atık Geri Dönüşüm Kampanyası" kapsamında, elektronik atık toplama çalışmalarında, Saray İlçesi Güngörmez İlkokulu bin 621 kg elektronik atık toplayarak il birincisi oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve TÜBİSAD'ın da katkılarıyla Tekirdağ'daki İlköğretim Okullarında düzenlenen "Elektronik Atık Geri Dönüşüm Kampanyası" kapsamında, elektronik atık toplama çalışmalarında, Saray İlçesi Güngörmez İlkokulu bin 621 kg elektronik atık toplayarak il birincisi oldu.

Hayata geçen proje kapsamında Tekirdağ genelinde "Sürdürülebilir Çevre" bilincinin arttırılması ve geri dönüşümü gerçekleştirilebilecek atıkların çöpe atılmasını önlemek amacıyla 11 adet elektronik atık toplama kutusu yerleştirildi. TÜBİSAD Bilim Sanayicileri Derneği'nin T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü yönetmeliği gereği yetkilendirilmiş kuruluş çalışmaları doğrultusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında, hayata geçen kampanyaya dahil olan okullar topladıkları atık oranı ile herkese örnek oldular. Çalışmalar kapsamında 11 ilçe belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, protokolü imzalayan ilk belediye olarak çevreye karşı duyarlılığını bir kez daha göstermiş oldu.

Protokol kapsamında 2016 yılında Türkiye'de ilk kez Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile düzenlenen "Öğrenciler AEEE Topluyor" kampanyası dahilinde dereceye giren okullar sırasıyla Saray ilçesi Güngörmez İlkokulu, Ergene ilçesi Esenler İlkokulu, Muratlı ilçesi Şehit Metin Öztürk Ortaokulu olarak belirlenirken Saray Güngörmez İlkokulu topladığı bin 621 kilogram atık ile çevre bilincinin oluşmasında örnek bir davranış sergiledi. 1,5 ay süren kampanya kapsamında yaklaşık 4.2 ton atık toplandı. Kampanyada dereceye giren ilk üç okula bilgisayar ve yazıcı hediye edildi. Kampanya süreci içinde karbon solunum hesaplamaları da yapılarak nötralizasyon için gerekli olan ağaç bağışları gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörlüğünde yapılan çalışmaların neticesinde 2016 yılında il genelinde yaklaşık 18 ton kg atık elektrikli ve elektronik eşya toplandı. Tekirdağ halkı bu kampanya ile çevreye duyarlılığını bir kez daha göstermiş oldu.

Kampanyada gösterilen başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gösterilen başarıdan dolayı emeği geçenleri ve ödül alan öğrencileri tebrik etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title