Haberler

'Elde Kalmasın' Kaygısı Fiyatları Düşürdü

Adana'da Küçükbaş Kurbanlıkların Canlı Kilogram Fiyatının 11 Liradan 9 Liraya, Büyükbaş Kurbanlıkların Fiyatının İse 10 Liradan 8 Liraya Kadar Düştüğü Bildirildi

Adana'da küçükbaş kurbanlıkların canlı kilogram fiyatının 11 liradan 9 liraya, büyükbaş kurbanlıkların fiyatının ise 10 liradan 8 liraya kadar düştüğü bildirildi.

Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Murat Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramının 3'üncü günü kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarında düşüş yaşandığını söyledi.

Arefe günü küçükbaş kurbanlıkların 11 lira olan canlı kilogram fiyatının 9 liraya, 10 lira olan büyükbaş kurbanlıkların fiyatının ise 8 liraya kadar gerilediğini belirten Yağmur, 'Kurbanlık alımını bayramın 3'üncü gününe bırakan vatandaşlar hayvan pazarlarında oldukça uygun fiyattan kurbanlık buldular' dedi.

Merkez ilçe Yüreğir'deki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda kurulan hayvan pazarında kurbanlık satan Ahmet Kılıç da, Elazığ'dan getirdiği 170'e yakın koyun ve keçiden yaklaşık 150'sini sattığını söyledi.

'Elde kalmasın' kaygısı ile küçükbaş hayvan fiyatlarını arefe gününe göre düşürdüklerini belirten Kılıç, 'Arefe günü 700 liradan sattığımız koyunun fiyatını 600, 600 lira olan koyunun fiyatını 500, 500 liradan sattığımız kurbanlığın fiyatını ise 400 liraya kadar düşürdük' diye konuştu.

(DAB-YIL) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title