Haberler

Elçi Olayında Kayıp Olduğu İddia Edilen Görüntüler

Tahir Elçi'nin ailesi ve avukatları, kayıp olduğu iddia edilen 17 dakika ve 13 saniyelik iki görüntünün kaydedildiği kamera ve hafıza kartlarının TÜBİTAK'a gönderilerek araştırılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvuruda bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde, 28 Kasım 2015 çıkan çatışmada başından vurularak hayatını kaybeden Tahir Elçi olayı ile ilgili yakınları ve avukatları, kayıp olduğu iddia edilen PTT Şubesi'nin 5 numaralı güvenlik kamerasındaki 17 dakikalık görüntü ve Foto Film Şube Müdürlüğü kamerasındaki 13 saniyelik görüntünün incelenmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

Elçi'nin yakınları ve avukatlarının yapmış olduğu başvuruda, PTT Şubesi'nin 5 numaralı güvenlik kamerası ve hafıza kartı ile Foto Film Şube Müdürlüğü personelince çekilen kamera ve hafı kartının TÜBİTAK veya Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilerek 'görüntü kayıtlarına ekleme, çıkartma, kesme montaj' gibi müdahalenin olup olmadığı konusunda rapor düzenlenmesini talep etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır Tahir Elçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title