Haberler

Elbistan'da Çiftçilere Tarsim Semineri

Elbistan Çiftçisine Yönelik, Tarım Sigortası Bilgilendirme (tarsim) Toplantısı Düzenlendi

Elbistan çiftçisine yönelik, Tarım Sigortası Bilgilendirme (TARSİM) toplantısı düzenlendi.

Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere, Kahramanmaraş İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Adem Köse, Elbistan İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz, TARSİM temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut'un konuşması ile başlayan seminerde Elbistan İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz da bir konuşma yaptı.

Bölgede çok çeşitli meyveler yetiştirildiğini, ancak, özellikle kayısı alanında çiftçilerin yoğunlaştığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

'Üreticilerimiz don afeti nedeniyle çiçeklenme döneminde yıllardır zarara uğramaktaydı. TARSİM'in daha önceki uygulamaları açıkta yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme dönemini risk teminatı kapsamına dahil etmemişti. 2011 yılı uygulamalarında ise açıkta yetiştirilen meyveler için don riski teminatı kapsamına çiçekleme evresi de dahil edilmiştir. Çiftçilerimizin bu toplantıdan yeterince yararlanacağını düşünüyorum.'

Daha sonra Kahramanmaraş İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Adem Köse, çiftçilere TARSİM hakkında detaylı bilgiler verdi.

(GÖÇ-MRT-RŞ) - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title