Haberler

Elazığ: Vatandaşlar Sahte Maliyeciler Konusunda Uyarıldı

Elazığ Defterdarlığı, Son Günlerde Maliyeci Kılığında Bazı Kişilerin Para Tahsili Yaptığını Belirterek, Vatandaşları Dikkatli Olmaları Konusunda Uyardı.

Elazığ Defterdarlığı, son günlerde maliyeci kılığında bazı kişilerin para tahsili yaptığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Elazığ Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada, sahte maliyeci ihbarlarının artış gösterdiği, yapılan istihbari çalışmalar sonucunda sahte maliyecilerin çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşlardan para aldıkları belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Sahte maliyeciler, mükelleflerin işyerlerini telefonla arayarak kendilerini vergi memuru, inceleme memuru, vergi müfettişi gibi unvanlarla tanıtmakta ve maliye camiası yararına yemek, kokteyl veya gece tertiplendiği, buna ilişkin davetiye satıldığı, ne kadar davetiye almak istendiği sorulmakta, davetiye almak istemeyen işyerleri vergi incelemesi yapılacağı yoluyla tehdit edilmektedir. Mükellefler, Maliye Bakanlığı'nın psikolojik baskısıyla davetiye alınmaya zorlanmaktadır. Diğer bir yöntemde ise, genellikle lüks semtlerde yalnız yaşayan yaşlı, emekli vatandaşlar seçiliyor. İyi giyimli, diksiyonu iyi olan sahte maliyeciler bizzat vatandaşın evine giderek sahte kimlik ibraz etmekte ve vatandaşa, 'Vergi kimlik numaraları değişti. Şu kadar masraf var, ödemeniz gerekiyor' veya 'veraset ve intikal vergisi mükelleflerine şu kadar borcunuz var, ödemeniz gerekiyor' şeklinde yanaşarak ikna edip tahsilat yapmakta, karşılığında düz beyaz bir kağıda maliye kaşesi basarak tahsil alıntısı vermektedir. Mükellefler aranıp 'Maliye Dergisi', 'Maliye Gazetesi', 'Defterdarlık İstihbarat Daire Başkanlığı' gibi unvanların kullanıldığı yöntemde de, maliye camiasındaki bazı kişiler referans gösterilerek satış yapılmaktadır. Başkanlığımıza intikal ettirilen şikayetlere göre, mükelleflerimizin bu ve benzeri konularda çok dikkatli olmaları, idaremizi çağrıştıran tebligatları almadan önce ön araştırma yapmaları ve araştırma sonucu aldıkları bilgilere göre hareket etmeleri gerekmektedir. Bu tür taleplerde bulunanların, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunmaları uygun olacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title