Haberler

Elazığ Umke'den Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Elazığ UMKE'den gerçeği aratmayan tatbikat

ELAZIĞ - Elazığ'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE), yaralı kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Şube Müdürlüğü, UMKE'ye yeni katılan 13 gönüllü sağlıkçıya 18-22 Eylül tarihleri arasında temel UMKE eğitimi verdi. 5 gün süren pratik ve teorik eğitim, yapılan tatbikat ile sona erdi. Senaryo gereği bazı vatandaşlar, deprem sonrası göçük altında kaldı. Hızlı bir şekilde olay yerine gelen UMKE, ilk olarak iki duvar arasına sıkışmış bir hastayı çıkartarak ambulansa taşıdı. Ardından bina kolonu altında kalan bir yaralıya ulaşmak isteyen ekipler, engellerin altında sürünerek yaralıya ulaştı. Çıkartılan yaralıya kalp masajı yapan ekipler, gerçeği aratmayan bir performans sergiledi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Şube Müdürlüğü Birimi olarak 5 günlük bir UMKE eğitimi düzenlediklerini belirten Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Işık Aztekin, " UMKE temel eğitimine Elazığ 112 ile hastanelerden hemşire ve ATT'ci arkadaşlarımız katıldı. 5 gün boyunca UMKE'nin temel eğitimini verdik. Son günümüzde tatbikat düzenliyoruz. Elazığ'a yeni 13 tane UMKE'ci kazandırdık. Hiçbir zaman istemeyiz ama olabilecek bir afet, trafik kazası ve yangın durumunda arkadaşlarımıza daha hızlı ve daha etkin müdahaleyi öğretiyoruz" dedi.

18- 22 Eylül tarihleri arası temel UMKE eğitimi verdiklerini aktaran Elazığ UMKE Birim Sorumlusu Kadir Özdemir, " Az önce bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta sıkışmalı bir hastaya sabitleyip çıkarmayı öğrettik. Hep beraber 100 kişilik bir aileyiz. Depremlerde, sıkışmalı yaralanmalarda, toplu trafik kazalarında UMKE olarak görev yapıyoruz. Bunun bilincini yeni gelen arkadaşlara oluşturmaya çalıştık. Güzel bir eğitim ve tatbikat oldu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İl Sağlık Müdürlüğü Elazığ Eylül Genel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title