Haberler

Elazığ: Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi

Elazığspor'un Mayıs ayından bu yana süren yönetim kurulu krizi çözümlendi. Elazığspor, 2006-2007 sezonuna Bahri Turhan başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından hazırlanacak.

Elazığspor'un Mayıs ayından bu yana süren yönetim kurulu krizi çözümlendi. Elazığspor, 2006-2007 sezonuna Bahri Turhan başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından hazırlanacak.

Öğretmen Evi konferans salonunda gerçekleşen olağanüstü genel kurul toplantısı, Divan Başkanlığı'nın oluşmasıyla tek gündem maddesiyle başladı. Toplantının açılışının ardından Elazığspor'un istifa eden Kulüp Başkanı Mustafa Yıldız, yaptığı konuşmada, "Biz, Mayıs ayında aldığımız kararla kongreye gideceğimizi açıklamış, bu açıklamada yönetim kuruluna yeniden aday olmayacağımızı da belirtmiştik. Aradan geçen yaklaşık 2.5 aylık süreç içinde ne yazık ki yapılan kongrelerde yönetim kuruluna talipli çıkmadı. Bugün de yine yönetim kurulunu tespit etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Elazığspor ile ilgili her konuda tüm gerçekleri detaylı olarak ortaya koyduk, açıkladık. Biz isteseydik, bugün Elazığspor'da forma giyen futbolcularımıza gelen teklifleri değerlendirir, bu oyuncuları satar, kulübün borcunu öder, borçsuz bir şekilde yönetimi bırakırdık. Ancak bu takımın göreve gelecek olan yeni yönetim kurulunun takıma yapacağı birkaç oyuncu takviyesiyle şampiyonluğa oynayacak bir takım oluştururlar. Bu düşünceyle hiçbir teklifi kabul etmedik. Dileğim, bugün bu salondan yeni bir yönetim kurulunun oluşması ve Elazığspor ile ilgili çalışmalarına başlamasıdır" dedi

Elazığspor'un yeni başkanı Bahri Turhan da oylama öncesinde yaptığı konuşmada, "Elazığspor'un yaşadığı sıkıntıyı aşmak üzere, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile görüşerek bu işe soyunduk. Yönetim kurulunun kongre öncesi ve kongrede yaptığı açıklamada belirtilen 2 milyon 300 bin YTL'lik borcu kabul ediyoruz. Bunun dışındaki borcu kabul etmiyoruz. Bu borcu ödemek üzere de bir plan dahilinde çalışmalarımızı yapacağız. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın alacaklarını ise her ay 25 bin YTL olmak üzere gerçekleştireceğiz. Bankalara olan borcu da bankalarla görüşecek ve belirlenecek olan ödeme planına göre gerçekleştireceğiz. Biz, yönetim kurulu olarak, 500 bin YTL ile dükkanı açacağız. Daha sonra elde edeceğimiz gelirler, bağışlar ve yardımlarla bu işletmeyi en iyi şekilde idare etmenin gayretini göstereceğiz. Şunun da iyi bilinmesini istiyorum ki biz 30 arkadaşımızla birlikte gövdemizi taşın altına koyduk. Elazığspor'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Bahri Turhan başkanlığındaki yönetim kurulu, 57 oyla göreve seçildi. Elazığspor Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Turhan, yönetim kurlu olarak ilk toplantılarını gerçekleştireceklerini, görev bölümünü yapacaklarını ve hemen transfer çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Turhan, "Elazığspor'un kaybedecek 1 dakikası bile yoktur. Arkadaşlarımızla birlikte hemen öncelikli olarak teknik heyet oluşumu ve transfer çalışmalarımıza başlayacağız. Liglerin başlaması için önümüzdeki yaklaşık olarak 1 aylık bir süre var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirecek ve en kısa sürede gerekli çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

Bahri Turhan başkanlığında oluşan Elazığspor Yönetim Kurulu'nda Tuncay Avcıl, Akın Şatıroğlu, Mustafa Toraman, Mukadder Karaaslan, Dr. Cihan Telo, Dr. Burhan Taneli, Dr. Murat Mamur, Prof. Dr. Yasemin Açık, Av. Meltem Hekim, Haluk Sertkaya, Cenk Yaşar, Kemal Karataş, Hakan Çakan, Bilal Dalgıç, Faruk Polat, Mehmet Bahadır, Sami Akipek, Veysel Demirci, Alper Bektaş, Abdurrahman Oğur, Hakverdi İşlek, Yüksel Katı, Murat Yerlikaya, Hüseyin Çeşme, Sabahattin Yıldırım, Mehmet Taşçı, Cengiz Alınmış, Tekin Bulut, Çoşkun Çanakçı yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title