Haberler

Elazığ Türk Ocakları'ndan Halaçoğlu'na Destek

Türk Ocakları Elazığ Şubesi, Kürtler'in Türkmen Asıllı Oldukları ve Kürt Aleviler'in de Ermeni Dönmesi Olduklarına İlişkin Açıklamada Bulunduğu İddia Edilen ve Yoğun Eleştiriler Alan Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'na Destek Vererek, "Yusuf Halaçoğlu, Birkaç Günden Beri Ağır Bir Bombardımanla Linç Edilmeye Çalışılıyor" Dedi.

Türk Ocakları Elazığ Şubesi, Kürtler'in Türkmen asıllı oldukları ve Kürt Aleviler'in de Ermeni dönmesi olduklarına ilişkin açıklamada bulunduğu iddia edilen ve yoğun eleştiriler alan Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'na destek vererek, "Yusuf Halaçoğlu, birkaç günden beri ağır bir bombardımanla linç edilmeye çalışılıyor" dedi.

Türk Ocakları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, birkaç günden beri ağır bir bombardımanla linç edilmeye çalışılıyor. Alevi yurttaşlarımızın incinmelerine yol açacak ifadeler kullanmaya, hükümler vermeye elbette kimsenin hakkı yoktur. Prof. Halaçoğlu'nun bu tarz bir yanlışa yöneldiğini görseydik en sert tepkilerin Türk Ocakları'ndan geleceğinden kimse kuşku duymamalıdır. Esas üzerinde durulması gereken husus, belirli gazetelerin ve bilinen çevrelerin Halaçoğlu'nun

sözlerini derin bir utanmazlıkla çarpıtarak bundan ideolojik ve siyasal rant sağlamaya yönelik girişimlerdir. Türk Tarih Kurumu ve Sayın Yusuf Halaçoğlu başta Ermeni soykırımı iddiaları olmak üzere, temel konularda yıllardır bilimsel bir duruş sergilemektedir. Solcu ve liberal çevrelerin Türk kimliğine, milli varlığımıza ve tarihi konularımıza ilişkin kampanyalarının en büyük engellerinden biri Türk Tarih Kurumu'dur. Hükümeti baskı altına almak suretiyle Halaçoğlu alaşağı edilirse bir taraftan Ermeni

soykırım iddialarına karşı duran kesimlere darbe vurmuş, intikam almış olacaklar, diğer taraftan önemli bir kurumun milli bilinç zemininde faaliyet göstermesine sıcak bakmayacak, zihniyetlerine uygun yeni bir yönetimin iş başına gelmesinin kapılarını açmış olacaklar" denildi.

(EK-FA-OMR-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title