Haberler

Elazığ Teröre Geçit Vermeyecek

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ'ın Terörü Benimsemediğini, Bu Nedenle de Terörün Kentte Görülmediğini Belirterek, "Elazığ Doğunun Sigortasıdır" Dedi.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ'ın terörü benimsemediğini, bu nedenle de terörün kentte görülmediğini belirterek, "Elazığ doğunun sigortasıdır" dedi.

Birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığı Elazığ'da terör konusunda gerekli önlemlerin alındığını bildiren Vali Muşmal, ilde münferit terör olaylarının meydana geldiğini ancak bu konuda Elazığlılar'ın çok duyarlı olduğunu söyledi. Muşmal, teröre asla prim vermeyeceklerini belirterek, "Bölgemizde bize komşu olan illerde dahil terör olaylarının yaşandığı boyutlar görülüyor. Ancak Elazığ, terör konusunda geçmişten bugüne kadar kesinlikle prim vermemiş ve sürekli olarak terörün karşısında olmuştur.

Terör farklı bir yaklaşımla insanların kandırılması sonucunda kendisine yerleşeceği yer buluyor. Bu konuda da özellikle insanlarımızı kandırıyor, 'Siz Kürtsünüz, bu nedenle devlet size hizmet getirmiyor' diyerek kendilerine yerleşecek alanlar buluyorlar. Oysa terör konusu Kürt sorunu değildir. Ülkemizin sadece doğusunda değil batısında da birçok ilde birçok bölgeye hizmet istenildiği kadar götürülemiyor. Bunun bilinmesi gerekiyor. Bölgede hizmet eksik olabilir. Vatandaşlarımızın bu oyunlara gelmemesi

gerekiyor. Bunun yanında bölgede ajanlar cirit atıyor. Bunların da amaçları bellidir. Vatandaşlarımızın oynanan oyunlara karşı duyarlı ve dikkatli olmaları gerekiyor. Olayın Kürt meselesi olarak lanse edilmesi doğru değil. Bu iş Kürt işi değil. Elazığ'da da, ülkemizin diğer illerinde de Kürt vatandaşlarımız yaşıyor. Bu olayların sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin belli illerinde yoğunlaşması, vatandaşlarımızın dikkatini çekmelidir. Oynanmak istenen oyunlara gelinmemeli. Terör, Türkiye üzerinde

oynanmak istenen oyunun bir parçasıdır. Bu oyunu herkesin net olarak görmesini istiyorum. Zaten bu oyunlar fark edildiği zaman terör olaylarında arzulanan neticelerin alınması kolaylaşacaktır. Elazığ bu konuda gerçekten önemli bir merkez olarak karşımıza çıkıyor. Teröre prim vermedi, bundan sonraki dönemlerde de vermeyecektir" dedi.

(EK-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title