Haberler

Elazığ: Kesik Köprü Mevkiinde Yeni Sondaj Kuyuları Açılıyor

Elazığ Belediyesi, şehrin gelecek yıllarda su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kesikköprü Bölgesi'nde yeni su kuyuları açmaya başladı.

Elazığ Belediyesi, şehrin gelecek yıllarda su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kesikköprü Bölgesi'nde yeni su kuyuları açmaya başladı.

Elazığ Belediye Başkan Vekili Gazi Sakın, beraberinde DSİ 12. Bölge Sondaj Şube Müdürü İbrahim Solmaz ve Belediye İşletme Müdürü İbrahim Başgün ile birlikte Kesikköprü Mevkiinde vurulan sondaj kuyularını yerinde incelemelerde bulundu. Elazığ'ın su ihtiyacı karşılayacaklarını söyleyen Sakın, "1975'li yıllarda Elazığ Kesikköprü havzasında 400 - 450 litre olan su kaynaklarını bugün ancak 90 litre olarak kullanabiliyoruz. Bunun da sebebi sondaj kuyularımızın zamanla verimsiz hale gelmesi ve sondajdaki filtrelerin kalsiyum karbonattan dolayı tıkanmış olmasıdır. Bizim tekrar, saniyede 450 litre suya kavuşmamız için bugün DSİ ile yapmış olduğumuz protokol gereği sondaj kuyularımıza başlamış bulunuyoruz. İlkini bugün Kesik köprüde açıyoruz. Burada muhtemelen bir 100 - 150 metre kuyu planlıyoruz. Sondaj kuyularımızı yenilemek istememizin asıl hedefi şehrimizin batıya yönelmiş olması ve bu bölgede suya çok ihtiyacın olmasıdır. Önümüzdeki günlerde açılacak kuyuların sonuçlarını kamuoyuna aktaracağız" dedi.

DSİ 12. Sondaj Şube Müdürü İbrahim Solmaz ise Belediye ile yapılan protokol doğrultusunda ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bu bölgede yaptığımız çalışmalar Elazığ Belediyesi ile karşılıklı bir protokol gereği 100 metre derinliğinde sondaj kuyusu açmaktır. Aşağı yukarı şu anda 68. metredeyiz. Bu bölgede DSİ'nin çalışmaları bayağı yoğun olmuş 11 adet kuyudan 460 litre / sn su elde etmişiz. Belediye ile yapmış olduğumuz karşılıklı protokol çerçevesinde 1. kuyumuzu açmaya başladık. Bu kuyulardan iyi bir netice alacağımızı umuyoruz ve ardından diğer kuyularda çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title