Haberler

Elazığ: Karabay'ın Ankara'daki Şirketini Kurşunlayanların, Elazığ'da Yakalanması

Irak'taki "Çuval Krizi" Olayında Emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın Güvenlik Şirketi Olan Black Hawk'ın Kurşunlanması Olayıyla İlgili Elazığ'da Yakalanan 3 Kişi Adliyeye Çıkarıldı.

Irak'taki "Çuval krizi" olayında emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın güvenlik şirketi olan Black Hawk'ın kurşunlanması olayıyla ilgili Elazığ'da yakalanan 3 kişi adliyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Irak'ın Süleymaniye kentinde 2003'te Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayının ardından Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığı'ndan emekli olan Korgeneral Köksal Karabay'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı "Black Hawk Uluslararası Güvenlik Hizmetleri A.Ş." adlı güvenlik şirketinde önceki gün çatışma çıktı. Alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı öne sürülen çatışmada, şirketin büyük ortağı Hüseyin Atkın yaralandı. Olay, şirketin Sancak Mahallesi'ndeki merkezinde yaşandı. Sabah 09.30 sıralarında beraberlerindeki 2 kişiyle şirkete gelen H.H.S. ile H.Ö., Atkın'la (51) görüşmek istedi. Atkın'ın bu isteği geri çevirmesi üzerine, 4 kişi ile güvenlik görevlileri arasında önce tartışma başladı. Tartışmanın silahlı çatışmaya dönüşmesi üzerine olaya müdahale eden Atkın, sol elinden yaralandı. 4 kişi ise kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayın, Kuzey Irak'a gidecek TIR'ların güvenliğini sağlamak için kurulan ABD merkezli Black Hawk Şirketi'nin, Silopi'de 500 dönüm arazi üzerine araçlar için yapmayı planladığı garaj inşaatından kaynaklandığı öğrenildi.

Emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın güvenlik şirketi Black Hawk'ın Çankaya'daki merkezinde güvenlik görevlilerinin arama yapmak istemesi üzerine karşılıklı silahlar çekilip ateş edilmesi olaylarına karışan 3 kişi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması sonucu Elazğ'da yakalandı. Yakalanan H.H.S. T.Ç. ve Ö.S. adlı kişiler, Elazığ Adliyesi'ne çıkarılırken, zanlılardan H.H.S, "İnsanların nasıl dolandırıldığını görün. Emekli paşaların bu şirketlerde olduğunu herkes duysun. Amerikan şirketlerine ortak olan insanlar, Türkiye'de insanları dolandıranların hepsi ortada. Bunların hesabı görülecek. Hepsi bunun hesabını verecek. Savcılara hesap verecek. Bu işin içinde çok karanlık işler var" diye bağırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title