Haberler

Elazığ Kalkınma Kurultayı Başladı

Elazığ’da 14 farklı sektör temsilcilerinin katıldığı ‘Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız’ sloganı ile başlayan Kalkınma Kurultayı’nın ilk günü Elazığ’a bakış ve sektör sunumları ile başladı.

Elazığ'da 14 farklı sektör temsilcilerinin katıldığı 'Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız' sloganı ile başlayan Kalkınma Kurultayı'nın ilk günü Elazığ'a bakış ve sektör sunumları ile başladı.

Elazığ Valiliği, Belediye Başkanlığı, Fırat Üniversitesi, Fırat Kalkınma Ajansı ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak çalışması sonucu Elazığ Kalkınma Kurultay'ı Akgün Otel'de Türkiye ve Elazığ'dan 14 farklı sektörden 250 davetlinin katıldığı açılış programı ile başladı. Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rekörü Prof.Dr. Kudbettin Demirdağ ile ETSO Başkanı Ali Şekerdağ'ın açılış konuşmayla start alan kurultayın, yarın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla sonuçlandırılması bekleniyor.

Programda konuşan Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, kurultayın çok önemli olduğunu söyledi. Vali Koçak, "Bu çok önemli bir şey. Birliktelik beraber karar verme ve geleceğin birlikte oluşturulmasındaki irade son derece önemli. Beraber karar verme sadece lafla olmaz. Beraber karar vermek, herkesin sabırla birbirini dinlemesi, beraber çalışması, sabırla farklı görüşleri değerlendirmesi ve sonuçta da büyük bir hoşgörü ile tahammülle aynı hedefe beraberce yürüyebilme iradesini göstermektir. Elazığ'ın geleceğine karar vermek, Elazığ'ın gerçek sahiplerinin hakkıdır diye düşünüyorum. Elazığ'ın gerçek sahipleri Elazığ halkıdır, Elazığ da yaşayan, Elazığ'a hizmet eden ve kalbi Elazığ için atan herkestir. Dolayısıyla buna karar vermek ve geleceğini beraber kararlaştırmak bu unsurların tamamının hakkıdır. Bu unsurların beraber çalışabilmesini sağlamak ise başta bu ilde Valilik yapan ben olmak üzere buraya hizmet yapmak üzere görevlendirilen seçilmiş ve atanmış çalışma arkadaşlarımızdır. Elazığ'ın kalkınması adına bir şeyler yapılacaksa elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Başından beri belediye başkanımızla beraberce elimizi, bedenimizi her şeyimizi taşın altına koymaya irade gösterdik ve bundan sonrada devam ediyoruz. Her çalışmada beraber olmaya ve bu iradeyi göstermeye devam edeceğiz.Bu çalışmada basınımızla beraber olduk, en geniş kitlelere bu heyecanın ulaştırılmasında basınımız son derece önemli rol aldı. Geleceğimize karar vermek şehrin markasını belirlemek anlamına geliyor. Şehrin ne ile anılacağını ve odak noktasını belirlemek anlamına geliyor. Bu odağı belirlediğimizde hedeflediğimiz yerlere gelmiş olacak ve öncülük edecek sektörleri belirlemiş olacağız. 2023, 2050 ve 2071 hedeflerini ortaya koyacağız ve oraya nasıl gideceğimizin stratejilerini beraber tarif edeceğiz. Buna ulaşabilmek için bilimsel tabanlı çalışmalar bugüne kadar gerçekleşti, bunların bir sentezi bugün sizlere sunulacak ve arkasından da hep beraber odak noktamızı belirleyeceğiz. Bu odağın belirlenmesi Elazığ'ın çoğulculukla buraya kadar geldiği ancak bundan sonra birik ve beraberlik içerisinde hareket ettiği bir Elazığ'ı ifade edecek. Bundan sonra herkes aynı hedefe güçlerini birleştirerek,kaynaklarını birleştirerek ve en önemlisi heyecanlarını birleştirerek bir sinerji oluşturup en hızlı şekilde belirlenen hedeflere doğru gidecek" dedi.

"EN FAKİRİ DE, EN ZENGİNİ DE BU KARAR BENİM GELECEĞİM DİYE BİLMELİDİR"

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, Kalkınma Kurultayı'nın Elazığ'ın 2023, 2050, 2071 tarihlerinin temelinin atıldığı bir toplantı olacağını söyledi. Yanılmaz, "Burada alınan kararlar, yapılan toplantılar neticesinde ortaya çıkan sonuçlar aynı zamanda Elazığ'ı önümüzdeki süreçte nereye götüreceğimizin adı olacaktır. Bugüne kadar öznesinde Elazığ'ın olduğu, kalkınmasının, ekonomisinin olduğu bir çok toplantılar yapıldı. Bunlardan bir kısmı sanat, bir kısmı kültür, bir kısmı ise ekonomi ağırlıklı, toplantılardı. Ancak kalkınma deyince top yekün şehrin bütün unsurları ve değerleri ile birlikte değerlendirilip bir adım daha ileriye gittiği, yükseldiği bir olguyu anlıyoruz. Dolayısıyla bugün ki kalkınma kurultayı Elazığ'ın ekonomisinin,sanatının, kültürünün oluşturulduğu, tartışıldığı ve ileriki günlerde atılacak adımların belirlendiği kalkınma hamlesidir. Bu kalkınma hamlesinin içi doldurulurken çok seslilik önemlidir. Gazetecilerin, bürokratların, sanyicimizin, üniversitemizin ve sektörün içerisinde bulunan tüm kesimlerin açık, şeffaf, dürüst ve cesur bir şekilde ortaya koydukları fikirler tartışılmalı, beyin fırtınası yapılmalı ortaya bir sonuç çıkmalıdır. Ortaya sonuç çıkıncaya kadar, ne kadar farklı fikirler ortaya konulursa o kadar faydalı olacağına inanıyorum. Çeşitlilik önemlidir. Ancak ortaya bir fikir konulduktan, karar alındıktan sonra o kararın uygulanma aşamasında ise birlik ve beraberlik tek seslilik çok önemlidir. Burada bir çok şeyleri konuşacağız ve çok önemli kararları almış olacağız. O karar hepimizin kararları, o kararlar hep birlikte üzerine yürüyeceğimiz kararlar olacak. Elazığ'ın çıkar ve değerleri içerisinde Elazığımız da yaşayan herkes kendisini bulamıyorsa o zaman o toplantı eksik kalmış olur. Burada alınan kararlarda Elazığ'da yaşayan 560 bin vatandaşın her biri o karar da kendisini bulabilmelidir. En fakiri bu karar benimle ilgilidir, benim geleceğimdir dediği gibi, en zengini de bu karar benimle ilgilidir, benim geleceğimdir diye bilmelidir. Şahsen ben bugün heyecanlıyım. Çünkü Elazığ'ın top yekun kalkınmasının bir adımını hep birlikte atıyoruz" diye konuştu.

Üniversitelerin önemli görevlerinden birinin de içinde bulunduğu toplumun sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Rekörü Prof.Dr. Kudbettin Demirdağ ise, "Üniversitemizin ilimiz, bölgemiz ve ülkemize yapacağı katkıların bilincinde olarak, Valiliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ile belediyemizle birlikte İlimizi 2023, 2050'ye taşıyacak Elazığ Kalkınma Kurultayına öncülük yapmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Kurultay sonucunda ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesi için stratejiler belirlenecek ve 1. Ekonomi Kurultayı'ndan farklı olarak izlenebilir bir kalkınma modeli oluşturulacaktır" şeklinde konuştu.

ETSO Başkanı Ali Şekerdağ da, "Elazığ kalkınma kurultayını bugün başlatıyoruz. Çalışmanın amacı Elazığ'ın sosyal ve ekonomik durumunu tespit ederek, çözüm önerilerini ve ilin gelişim alanlarını belirlemek olacaktır. Ayrıca oluşturulacak stratejiler doğrultusunda orta ve uzun vade de hedefler ve eylem planları ortaya koymaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arından kurultay, Elazığ'a Bakış ve Sektör sunumları ile devam etti. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fırat Üniversitesi Mücahit Yanılmaz Elazığ Valiliği Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title