Haberler

Elazığ İşgem'de 21 Firma Faaliyetlerine Başladı

Elazığ İş Geliştirme Merkezi (İşgem) Bünyesinde 21 Firmanın Faaliyetlerine Başladığı, Bu Sayının 33'e Çıkartılması İçin Çalışmaların Devam Ettiği Bildirildi.

Elazığ İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde 21 firmanın faaliyetlerine başladığı, bu sayının 33'e çıkartılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Elazığ İŞGEM Genel Müdürü Veysel Solmaz, kısa sürede çok önemli adımlar atıldığını belirterek, İŞGEM'in planlandığı şekilde yatırımcılara katkı sağladığını söyledi. Elazığ İŞGEM bünyesinde toplam 33 firmaya yer tahsisi planladıklarını, gelen talepleri değerlendirdiklerini ve bugüne kadar kendilerine başvuran 21 firmanın iş yerlerini açarak çalışmalara başladığını belirten Solmaz, "İŞGEM olarak amacımız, iş geliştirme noktasında faaliyette bulunan girişimcilere kolaylık tanıyıp, onların işlerini

geliştirmelerine katkı sağlamak. Bu noktada başlattığımız çalışmalar kapsamında bugüne kadar değişik iş kollarında toplam 21 girişimci bünyemizde faaliyetlerini başlattı. Yapılan çalışmalardan son derece olumlu neticeler de alınıyor. Tabii ki bizim amacımız bu arkadaşlarımızın işlerini geliştirerek Elazığ ekonomisine katkı sağlamaları. Bu noktada da arzuladığımız gelişmeler yaşanıyor. Önümüzdeki süreç içinde bünyemizde 12 yeni iş yerinin açılışı için yapılan başvuruları değerlendireceğiz" dedi.

İŞGEM'i daha da geliştirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettireceklerini söyleyen Genel müdür Solmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elazığ'daki girişimciler merkeze yoğun bir ilgi gösterdiler. 300'e yakın başvuru aldık. 28 olan yer tahsisimizi 33'e çıkardık. 33 işletmeden 21'i üretime başladı. Geri kalanların da şirket kurulumları ve makine alımları devam ediyor. İŞGEM çatısı altında her işletmede şu anda 10 istihdam olmak üzere 210 kişi istihdam edilmiş bulunmaktadır" dedi.

(EK-ZG-CMH-BA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title