Haberler

Elazığ İHYA-DER Üyesi Üç Kişi Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Terör örgütü Hizbullah üyesi oldukları iddiasıyla 2011 yılında tutuklanan Elazığ İHYA-DER üyelerinden üçü, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest bırakıldı.

Terör örgütü Hizbullah üyesi oldukları iddiasıyla 2011 yılında tutuklanan Elazığ İHYA-DER üyelerinden üçü, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest bırakıldı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesince "terör örgütü Hizbullah" üyesi oldukları gerekçesiyle 2011 yılında tutuklanan, Elazığ İhya Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İHYA-DER) üyesi Yavuz Öner, Mehmet Susatan ve Necati Karataş, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest bırakıldı.Mahkeme heyeti tarafından 6,5 yıl hapse mahkum edilen ancak cezaları iyi halden 4 yıl 8 aya indirilen Öner, Susatan ve Karataş, denetimli serbestlik uygulaması çerçevesinde, 3 yıl 8 ay kaldıkları Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi çıkışında aileleri ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı.Yavuz Öner, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, suçsuz ve günahsız yere ailelerinden koparılıp 3 yıl 8 ay boyunca parmaklıklar ardına mahkum edildiklerini savunarak, "Bize bu mahkumiyeti reva görenlerden dünyada ve ahirette davacı olacağız. Hiçbir terör örgütüne üye olmadık. Üyesi olduğumuz İHYA-DER adına yürüttüğümüz faaliyetler yasal olmasına rağmen, bir terör örgütünün mensupları gibi yargılanarak hapse mahkum edildik" dedi.Yaptıkları yasal faaliyetlerin, terör faaliyeti gibi gösterildiğini ileri süren Öner, şöyle devam etti: "Bu yaşananlar, Pensilvanya müftüsünün senaryosunu yazdığı, yargı ve emniyetteki kendi adamlarının oynadığı bir tiyatroydu. Yaptılar, ettiler, bize zulüm ettiler. Dernek olarak bundan sonra da faaliyetlerimize devam edeceğiz. Üç çocuğum var. Cezaevine girdiğimde kızım 15 günlüktü. Şimdi 4 yaşında olan kızım, babasız büyüdü. Bunları yapanların 'aynısı başına gelsin' demek isterim ama yine de aldığımız camia terbiyesi sonucu bunu diyemiyoruz."- "Avrupa'da olanların da memleketlerine gelmelerini istiyoruz"Necati Karataş ise aynı davadan yargılanan üç arkadaşlarının hala cezaevinde bulunduğunu belirterek, "İkisi kadın 13 İHYA-DER üyesi, suçlamalar nedeniyle yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Yeniden yargılanmak için başvurduk. Bizlerin çıkmasıyla bu dosya kapanmadı. Avrupa'da olanların da memleketlerine gelmelerini istiyoruz. İnşallah bu dosyanın peşinde olacağız" diye konuştu.Karataş'ın babası Abdulmecit Karataş, oğlunun ve arkadaşlarının günahsız yere yıllarca hapis yattığını ileri sürerek, bu süreçte oğlunun acısına dayanamayan eşini kaybettiğini söyledi.Öner ve Susatan'ın babalarının ise yakın zamanda vefat ettiğini belirten Karataş, "Çok şükür Allah bugünleri bize gösterdi. Allah içeride olanları da kurtarsın inşallah" dedi. Öner'in kardeşi Mehmet Öner, ağabeyinin ve arkadaşlarının suçsuz yere mahkum edildiğini savunarak, "Buradan hükümete sesleniyoruz, eğer paralel yapının mağdur ettiği insanları gündeme getiriyorsanız, Elazığ İHYA-DER davasına bakmanız yeterli olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Karataş Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

hizmet. ne yapsalar yasınlar inadına hizmetmobilWeb@haberler.com:

Nepsalar yapsınlar inadına hizmet

1
0
yanıtYanıtla
yunus demirmobilWeb@haberler.com:

Hayat devam ediyor yani sabıra devam hizmete devam

1
0
yanıtYanıtla
yunus demirmobilWeb@haberler.com:

Buna benzer bir çok zülümlar var aynisi pensilvanyanın başına geliyor yani hayat devam ediyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title