Haberler

Elazığ: Hamile Bırakılan 12 Yaşındaki Özürlü Kız Kürtaj Oldu

Muş'un Varto İlçesi'nde Babası Tarafından Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne Getirilen ve Yapılan Muayene Sonucu 5 Aylık Hamile Olduğu Anlaşılan Zihinsel Engelli 12 Yaşındaki D.y'ye Kürtaj Yapıldı.

Muş'un Varto İlçesi'nde babası tarafından Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen ve yapılan muayene sonucu 5 aylık hamile olduğu anlaşılan zihinsel engelli 12 yaşındaki D.Y'ye kürtaj yapıldı.

Muş'ta ailesi tarafından Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen ve yapılan muayene sonucu 5 aylık hamile olduğu anlaşılan 12 yaşındaki kız çocuğuna savcılık kararı ile kürtaj yapıldı. Ailesinin izni ve savcılık oluru ile Fırat Tıp Merkezi Kadın Doğum servisinde kürtaj yoluyla çocuğu alınan D.Y. taburcu edildi. Hastane yetkilileri, akıl hastaları veya anne karnındaki bebeğin ciddi derecede sakatlıkları nedeniyle kürtaj yapıldığını belirterek, "Kızın yaşının küçük olması, akli dengesinin bozuk olması ve kimler tarafından tecavüze uğradığının belirlenememesi tıbbi kürtajı gerektirmiştir. Hastanın sağlık durumu iyi olduğu için kendisini taburcu ettik" açıklamasında bulundular.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, D.Y.'den alınan 5 aylık bebeğin Pataloji bölümüne teslim edilerek gömülmesinin sağlanacağı öğrenilirken, Elazığ Cumhuriyet savcılığı ise soruşturulmasın derinleştirilmesi için genetik tahlil isteyip Muş'da inceleme yapılması için soruşturma başlattı. D.Y'nin Muş'a gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title