Haberler

Elazığ: Fü Veteriner Fakültesi, 32. Dönem Mezunlarını Verdi

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi 2005-2006 eğitim-öğretim yılı 32. dönem mezuniyet töreni, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Mehmet Hamdi Muz, Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adem Kızılkaya, rektör yardımcıları, Veteriner Fakültesi Dekanı H. Basri Gülcü, FÜ Kadın Kolları Başkanı Prof. Dr. Adile Muz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Muz, "Mezuniyet günümüzde, sizlerin sevincini paylaşmanın yanı sıra bir ayrılığın da burukluğunu sizlerle yaşıyorum. Geçirdiğimiz 5 yıllık bir birliktelikten sonra hepiniz, kendi ayaklarınız üzerinde duracak ve bir yaşam kurmak için yeni bir başlangıç yapacaksınız. Bugünden itibaren kendinizi hayatın içerisinde farklı bir kulvarda göreceksiniz. Temennimiz, her şeyin gönlünüzce olmasıdır. Üniversiteler, hayatımızın genel hatlarıyla çizildiği ve yürüyecek yolumuzun büyük oranda belirlendiği eğitim ve öğretim yuvalarıdır. Bilgiyi öğrenme şeklini ve kullanmayı üniversite hayatımızda öğrendiğimiz gibi, diğer insanlarla uzlaşarak iş yapabilme becerisini de üniversitelerin kazandırdığına inanıyorum. Bugün sizler, veteriner hekim olarak aramızdan ayrılıyorsunuz. Gittiğiniz her yerde, üniversitemizi ve bizleri temsil edeceğinizi unutmayınız. Üniversitemizin mezunları olarak Türkiye'nin her yerinde çalışacak, belki de en uzak köylere kadar sağlık ve esenlik taşıyacaksınız. Hepinize hayatınız boyunca başarılar diliyorum" dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Basri Gülcü de, fakültenin 32. dönem mezunlarını verdiğini, bu nedenle çok mutlu olduğunu söyledi. Gülcü, konuşmasına şöyle devam etti: "1970 yılında eğitim-öğretime başlayıp 1975 yılında ilk mezunlarını veren fakültemiz, bu yıl 32. dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşamaktadır. Bugüne kadar fakültemizden 2 bin 917 veteriner hekim mezun olmuştur. Son mezun olan 92 öğrencimizle birlikte bu sayı 3 bini aşmış bulunmaktadır. Fakültemiz, bugün itibariyle 41 profesör, 19 doçent, 16 yardımcı doçent, 48 araştırma görevlisi ve 25 idari personeliyle AB standartlarında bir eğitimi yakalayabilmek için çaba sarf etmektedir. Nitekim, fakültemiz Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği'nin değerlendirme programına Türkiye'den müracaat eden 5 fakülteden biridir. Önceki yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da bizden her türlü desteğini esirgemeyen üniversitemiz yöneticileriyle mezunlarımızın yetişmesinde emeği geçen fakültemiz akademik ve idari personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Değerli veliler, bize 5 yıl önce emanet ettiğiniz evlatlarınızı en iyi şekilde yetiştirerek meslek sahibi gençler olarak bugün size teslim ediyoruz. Bu konuda gösterdiğiniz gayret, sabır ve fedakarlıktan dolayı sizleri kutluyorum."

Konuşmaların ardından eğitim döneminde 92 mezun öğrenci arasında ilk 3 giren Burcu Gül, Nurcan Yıldız ve Pınar Özen'e törenle plaket ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Daha sonra mezunların belgelerini almasının ardından öğrenciler hep bir ağızdan 'veteriner yemini'ni okudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title