Haberler

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007-2008 Dönemi Mezunlarını Verdi

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007-2008 Eğitim-öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı. Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirilen Törende 97 Öğrenci Mezun Oldu.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007-2008 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen törende 97 öğrenci mezun oldu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erkin Oğur, Polis Okulu Müdürü Adem Kızılkaya, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İrfan Kaygusuz, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Tıp Fakültesi tanıtım filmi gösteriminin ardından mezun olan öğrencilerin meşaleler eşliğinde salona girerek sahnedeki yerlerini almaları dikkat çekti. Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan fakülte birincisi, Rümeysa Tanyıldızı, "Bizleri bugünlere getiren ailelerimizin, ilim ve fenin yapı taşları ile genç dimağlarımızı bir nakış gibi işleyen hocalarımızın gösterdikleri yolda, akılcı ve üretken bireyler olacağımıza ve bu sorumluluğu taşıyacağımıza hepinizin önünde söz veriyoruz" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz ise mezun olan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, mezun olan öğrencilerin ülkenin her köşesinde Fırat Üniversitesi'ni misyonuna yakışır tarzda temsil edeceğine ifade ederek, "Hekimlik hayat ve ölüm çizgisi üzerinde mümkün olmayan bir durum oluşturur. Bu nedenle hekimlik mesleği, sürekli kendini yenilemeyi ve gelişmeleri takip etmeyi gerektirir. Bunu aklınızdan çıkarmayarak mezun olduğunuz fakülteniz ve hocalarınız ile bağlarınızı asla koparmayınız.

Eğitiminiz süresince size sürekli yol gösteren, destekleyen ve himaye eden hocalarınız olarak hep arkanızda olacağımızı unutmayınız" ifadelerini kullandı.

Akademisyenlere de seslenen Prof. Dr. Muz, "Fırat Üniversitesi'nin bugün üniversitelerimiz arasında önemli bir konumda bulunmasında, şehrimiz adına önemli adımların atılmasına öncülük etmesinde, ülkemizin her köşesinde Türk milletine gönülden hizmet eden insanların yetiştirilmesinde sizlerin çok büyük emek ve katkılarınız vardır. Fırat Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne kadar sürekli olarak gelişim göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sayılı öğretim kurumları arasında hak ettiği yeri almıştır.

Üniversitemizin elde ettiği bu başarı sizlerin emeğinin, çabasının, gayretinin, azim ve kararlılığının bir sonucudur. Bu başarınıza yenilerini ekleyeceğinize yürekten inanıyor, hepinize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından genç hekimler, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Erhan eşliğinde hekimlik andı içerek mesleklerine ilk adımlarını attılar. Fakülte birincisi Rümeysa Tanyıldızı'nın mezuniyet kütüğüne brövesini çakmasının ardından dereceye girenlere ödül ve diplomaları verildi. Tören sonunda diplomalarını alan genç hekimler sevinçlerini keplerini havaya fırlatarak yaşadılar. Bu sırada bazı mezunların ve ailelerin de sevinç gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

(EK-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title