Haberler

Elazığ: Fakir Aile Çocuklarına Rehabilite Amaçlı Müzik Eğitimi

Elazığ'da ihtiyaç sahibi ailelere yardım maksadıyla hizmet veren Mamuret'ül-Aziz Vakfı tarafından "Sosyal Uyum Projesi" adı altında Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği işbirliğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına rehabilite amaçlı müzik ve şan eğitimleri veriliyor.

Elazığ'da ihtiyaç sahibi ailelere yardım maksadıyla hizmet veren Mamuret'ül-Aziz Vakfı tarafından "Sosyal Uyum Projesi" adı altında Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği işbirliğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına rehabilite amaçlı müzik ve şan eğitimleri veriliyor.

Mamuret'ül-Aziz Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün Sosyal Riski Azaltma Projeleri Birimi'ne (SRAP) sunulan Sosyal Uyum Projesi kapsamında dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelerin 9-14 yaş arası çocuklarına rehabilite amaçlı olarak Elazığ'ın 35 yıllık geçmişiyle en eski musiki kurumu olan Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği'nde müzik ve şan eğitimleri veriliyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Ahmet Deniz, "Kuruluşundan bu yana 35 yıldır Türk kültür ve sanat hayatına hizmet veren derneğimiz, kamu yararına çalışan kurum statüsü kazanmıştır. Bu çerçevede Musiki Konservatuarı Derneği, sosyal hizmetli kurumlarla dayanışma içerisinde olmuştur" dedi. Musiki Cemiyeti'nde müzik ve şan eğitimi alan öğrencilerse, musiki cemiyetinde yöresel şarkıları öğrendiklerini ve 3 haftadır ses eğitimi aldıklarını ifade ederek, ses eğitiminden çok hoşlandıklarını söyledi. Öğrenciler, cemiyete geldikten sonra aldıkları müzik eğitimi sonucunda sosyal bakış açılarının değiştiğini de dile getirdi.

Mamuret'ül-Aziz Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Güneş ise projedeki hedeflerine değinerek, "Mamuret'ül-Aziz Vakfı'nın hazırlamış olduğu Sosyal Uyum Projesi, 17 Temmuz 2006 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Projemiz, Elazığ'daki yoksul ailelerin 9-14 yaş gurubundaki çocuklarını kapsamaktadır. Yoksulluk içerisindeki çocukların birtakım sportif ve sosyal etkinliklerle sosyal kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Sosyal uyum projesinin bütçesi 27 bin YTL'dir ve proje 6 hafta sürecektir. Projemizi oluştururken, çocukların severek, isteyerek katılabilecekleri etkinlikleri ön plana çıkartmak istedik. Tabii bunların başında halı sahada futbol oynamak, havuzda yüzmek çok önemli etkinlikler. Bununla beraber müzikte, çocukların rehabilitesi için çok önemli bir etkinliktir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title