Haberler

Elazığ: Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Gençlerin Umut Işığı Oldu

Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Köylerde ve Şehirlerdeki İhtiyaç Sahibi Gençlerin Beceri ve Donanımlarını Arttırmada, İleriye Dönük İş Becerisi Kazandırmada Umut Işığı Oluyor.

Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, köylerde ve şehirlerdeki ihtiyaç sahibi gençlerin beceri ve donanımlarını arttırmada, ileriye dönük iş becerisi kazandırmada umut ışığı oluyor.

El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Karacabey, Türkiye genelinde 6 yerde faaliyet gösteren El Sanatları Eğitim Merkezi müdürlüklerinin faaliyet gösterdikleri illerde dahi hala tanınmadıklarını, bu nedenle de kontenjanlarının yeterli sayıda olmasına karşın talebin az olduğunu söyledi. Karacabey, "Elazığ'da faaliyet gösteren merkezdeki binamızda 50 öğrenci kapasiteli halı-kilim bölümü bayan kursiyerlere, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki binamızda ise yine 50 öğrenci kapasiteli ağaç ve mermer işletmeciliği bölümleriyle eğitim vermektedir. Geçen dönem 9 kız öğrenci ve 39 erkek öğrenciyle tamamladığımız eğitim sezonumuzu, bu yıl daha fazla kız ve erkek öğrenci sayısıyla tamamlamayı hedeflemekteyiz. Köy yahut kentte yaşayan yoksul aile çocuklarına yönelik olarak faaliyet gösteren El Sanatları Eğitim Merkezi'nin amacı gençlerimize el sanatlarını öğreterek, meslek sahibi yapmak, işsizliğe yönelik ilave istihdam sağlamak, bilinçli bireyler oluşturmak, el sanatları ve milli kültür değerlerimizi koruyup, geliştirerek gelecek nesillere aktarmaktır. Merkezimizde başlıca halı ve kilim dokumacılığı, ahşap oymacılığı, marangozluk, dekoratif ahşap yapımı, mermercilik gibi eğitimler verilmekte ve usta öğreticilik eğitimiyle de bu desteklenmektedir. Eğitimlerimizdeki ana gaye öz kültürümüzdeki motiflerin yaşatılıp, gelecek nesillere aktarılmasıdır" dedi.

Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi bünyesinde kalan öğrencilere yönelik çeşitli sportif faaliyetlerin de düzenlendiğine dikkat çeken Mustafa Karacabey, önümüzdeki eğitim dönemlerinde de merkezde kız öğrencilere yönelik biçki dikiş, nakış, ebru ve hat sanatı gibi eğitimler vermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title