Haberler

Elazığ: Elazığ'da Şehit Yarbay Alim Yılmaz İlköğretim Okulu Açıldı

8 Nisan 2006 Tarihinde Yola Döşenen Mayının Patlaması Sonucu Şehit Düşen Yarbay Alim Yılmaz ve Er Sinan Gümüştaş'ın Anısına Elazığ Kovancılar İlçesi, Fahribey Köyü'nde İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Yaptırılan İlköğretim Okulu ve Şadırvan Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

8 Nisan 2006 tarihinde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Yarbay Alim Yılmaz ve Er Sinan Gümüştaş'ın anısına Elazığ Kovancılar İlçesi, Fahribey Köyü'nde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yaptırılan ilköğretim okulu ve şadırvan düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Elazığ Kovancılar İlçesi, Fahribey Köyü'nde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yaptırılan Şehit Yarbay Alim Yılmaz İlköğretim Okulu düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Muammer Muşmal, eşi Canan Muşmal, Cumhuriyet Başsavcısı Behiç Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Ergülmez, Kovancılar Kaymakamı Yusuf Cıbır, askeri personel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 16 Eylül 2006 tarihinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapımına başlanarak, yaklaşık iki buçuk ayda yapımı tamamlanan ve 85 bin YTL'ye mal olan Şehit Yarbay Alim Yılmaz İlköğretim Okulu ana sınıfı dahil dört derslikli olup, okul kaloriferi, merkezi TV sistemi ve 4 adet internet bağlantılı bilgisayarıyla hizmet vermeye başladı.

Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Ergülmez, açılışı yapılan okulun öğrencilerini gelecekte, öğretmen, il jandarma komutanı ve vali olarak görmenin kendilerine mutlulukların en büyüğünü yaşatacağını ifade ederek, "Görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimiz safına katılan Şehit Jandarma Yarmay Alim Yılmaz'ı bir kez daha rahmetle anıyor, adının bu ilim ve irfan yuvasında sonsuza kadar yaşatılacağına, burada yetişen vatan evlatlarının hepsinin birer Alim Yılmaz olarak vatan saflarında yerlerini alacaklarına dair inancım sonsuzdur. Sinsice bir saldırı sonucu şehit düşen, anasının kınalayıp asker eylediği vatan evladı Şehit Jandarma Er Sinan Gümüştaş'ın anısına yaptırmış olduğumuz bu sebilin suyundan içenlerin tüm şehitlerimiz adına rahmet okumalarını, ecdadımızın dediği gibi, bu çeşmenin su gibi aziz, rahmet ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal ise konuşmasında, eğitimin önemine değinerek, "Türkiye olarak belki insanlarımızı çok iyi eğitebilseydik, daha doğrusu doğru eğitebilseydik, onları iyi yetiştirebilseydik, bugün bu okulun adı verilen Alim Yılmaz yaşıyor olabilirdi. Biz insanlarımızı iyi eğitemediğimiz için, insanlara iyi öğretemediğimiz için vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini, Allah sevgisini iyi veremediğimiz için, maalesef bazıları da bu boşluğu çok iyi doldurduğu için Türkiye bugün, üzülerek söylüyorum, bu noktalara gelmiştir. Alim Yılmazlar şehit edilmekte, her gün mutlaka bir şehit haberiyle yıkılmaktayız. Aslında düşünülecek ve sorgulanacak soru şurada düğümleniyor. O gün birlikte savaşarak, yedi düvele karşı, dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip, en güçlü ordularına karşı beraber, bir bütün olarak, savaşmış bu insanların çocukları veya torunları, bugün yine o insanların başka torunlarını şehit ediyor veya ülkeye başkaldırıyor. İşte bulunması, incelenmesi, sorgulanması gereken bu. Bunu sorduğunuz zaman, bunun cevabını verdiğimiz zaman bu acı gidiş, bu alçakça başkaldırış son bulacaktır" dedi.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, konuşmasının devamında cehaletin olduğu yerde her şeyin yeşereceğini, sadece insanlığın yeşermeyeceğini belirterek, "Onun için cehaleti yenmemiz lazım. Cehaleti de eğitim yuvalarıyla, eğitime verdiğimiz önemle, doğru öğretmenlerle, doğru eğitimi vereceğiz. Bugün terör örgütü PKK'yı yöneten, yönlendiren, onlara destek veren eğitimli çok insan var ama onlar yanlış eğitimli. Beyninde kötü düşüncelerin yeşerdiği, biriktirildiği, oluşturulduğu veya kötü düşüncelerle eğitildiği insanlar sayesinde maalesef bu noktaya getirildi. Ama şu topluluk gibi birliğimizi, bütünlüğümüzü sağladığımız müddetçe bu bayrak hiçbir zaman inmeyecek. Ama bugün bu coğrafyayla oynanmak isteniyor. Eğer bizim ödediğimiz bedeli vermeye hazır varsa buyursun da gelsin. Bugün bedelsiz almaya çalışıyorlar veya bedelsiz bu toprakları parçalamaya bölmeye uğraşıyorlar. Bu toprakların bedelini dünyada hiçbir millet ödeyemez. Bunun için rahat olun, emin olun. Bizler birliğimizi bütünlüğümüzü sağladığımız müddetçe bu ay yıldızlı bayrağımız gönderlerden hiçbir zaman inmeyecektir, ezanımız hiçbir zaman susmayacaktır, ülkemizin bağımsızlığı, ülkemizin birliği, bütünlüğü hiçbir zaman bozulmayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Muammer Muşmal, Albay Ali Ergülmez'e eğitim adına verdiği desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Daha sonra okul bahçesinde yaptırılan ve 8 Nisan 2006 tarihinde yola döşenen mayının patlaması sonucu Yarbay Alim Yılmaz ile şehit olan Er Sinan Gümüştaş adına yaptırılan şadırvanın ve 'Şehit Yarbay Alim Yılmaz İlköğretim Okulu'nun açılışı Elazığ Valisi Muammer Muşmal, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Ergülmez ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Behiç Şahin tarafından gerçekleştirildi. Vali Muammer Muşmal okul açılışının ardından, Şehit Yarbay Alim Yılmaz'ın makam odasındaki eşyalarla donatılan okulun müdür odasını da ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title