Haberler

Elazığ: Elazığ'da Bilimsel İçerikli Bahar Toplantısı

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı'nın Gülhane Askeri Tıp Akademisi ile birlikte düzenlediği bilimsel içerikli bahar toplantısı bugün yapıldı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı'nın Gülhane Askeri Tıp Akademisi ile birlikte düzenlediği bilimsel içerikli bahar toplantısı bugün yapıldı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fırat Tıp Merkezi'nde yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Erbil, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan, toplantının amacının temel tıp bilimleri ile klinik bilimler arasındaki entegrasyonu sağlamak olduğunu belirterek, toplantıya katılanlara teşekkür etti. Gülhane Askeri Tıp Akademisi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Erbil ise, Elazığ'da ve Fırat Üniversitesi'nde olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, 21. yüzyılda insan genom projesinin bitiminden sonra tıpta ve yöntemlerde çok büyük gelişmeler olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Kemal Erbil, "3.2 milyar gen baz dizisinin 21 bin adet genin içerisine sıralanmıştır. İnsanlık aleminin bu buluşu tıpta çeşitli yöntemleri ortaya çıkartmıştır. Yaptığımız çalışmaların doğu ve batı olarak birbirimize sunmakta çok büyük faydalar olduğuna inanıyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ise, bu tür bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title