Haberler

Elazığ Down Sendromlular Derneği'nden Engelli Ailelerine Sempozyum

Elazığ Down Sendromlular Derneği tarafından engelli aileleri için sempozyum düzenlendi.

Elazığ Down Sendromlular Derneği tarafından engelli aileleri için sempozyum düzenlendi.

Amatör Spor Kulüpleri Konferans Salonunda düzenlenen "Engellilerimiz ve Biz" konulu etkinlikte konuşan Down Sendromlular Derneği Başkanı Fethi Ahmet Balin, engelli ailelerin özel çocuklarına yaklaşımı, çocuk üzerindeki etkileri ile eğitimleri konularında bilgilendirmek üzere sempozyum düzenlediklerini söyledi.

Özel çocukların eğitiminde okulların önemi kadar evde anne ve babanın çocuğa yaklaşımının da önemli olduğunu vurgulayan Balin, özel çocukların gelişiminde eğitimciler kadar anne ve babaya da görev düştüğünü belirtti.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanı Yeşim Yıldırım ise, anne ve babanın özel çocuğun üzerindeki tutumunun çocuğun gelişiminde önemli bir etken olduğunu söyledi.

Yıldırım, şunlar kaydetti:

"Çocuğun gelişiminin ne düzeyde olduğunu biz yine anne ve babalardan gelen bildirimlerden öğrenebiliyoruz. Çünkü çocuğun, aldığı eğitimin sonunda kazandığı davranışları sürdürebilmesi için ailede sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşması gerekiyor. Ailelerin bazen çeşitli konularda hatalı davranışları olabiliyor. Doğru olduğunu sandığımız ancak yanlış olan bu davranışlar çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor."

Programa, down sendromlu çocuklar aileleri ile birlikte katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title