Haberler

Elazığ: Dişçilik Fakültesi'ne Yök'ten Ret

Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan dişçilik fakültesi teklifine YÖK'ten izin çıkmadı.

Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan dişçilik fakültesi teklifine YÖK'ten izin çıkmadı.

Fırat Üniversitesi bünyesindeki fakülte ve meslek yüksek okul ve eğitim gören öğrenci sayısının arttırılması yönünde, Rektörlük tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kurulması yönünde Fırat Üniversitesi Senatosu'nda alınan karar, YÖK'e sunulmuştu.

YÖK'ün bu kararla ilgili cevabının üniversiteye geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. M. Hamdi Muz, şunları söyledi:

"Üniversitemiz bünyesinde açılmasını planladığımız ve senatoda aldığımız kararla YÖK'e ilettiğimiz Dişçilik Fakültesi teklifinin, YÖK'ün, 'bölgede güçlü bir altyapının bulunmadığı, Diyarbakır'da Dişçilik Fakültesi'nin bulunduğu, bölgeye buradaki fakülteden gerekli hizmetin verildiği' gerekçesiyle uygun bulunmadığı kaydedildi. Tabii ki bu bizi üzdü. Yine bunun yanında, bölgemizde atçılık alanında gelişme yaşanması amacıyla açılmasını planladığımız Atçılık Meslek Yüksek Okulu teklifimizin de uygun bulunmadığı bize bildirildi. Ancak, biz bu yüksek okulun açılması konusunda YÖK ile yeniden temasa geçerek, bu bölümün bölgemizde bulunmadığını, açılması durumunda bölgede atçılığın gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek, başvurumuzu yineleyeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title