Haberler

Elazığ'daki Sendikalardan Sgk'ya Tepki

Türk-İş'e bağlı sendikalar ortak bir deklarasyon yayınlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi alt komisyonunda görüşülmekte olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanun tasarısına tepki gösterdiler.

Türk-İş Elazığ Şube Başkanı Aslan Gürgöz, Haber-İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Yerli, Harb-İş Şube Başkanı Bahri Orhan, Çimse-İş Şube Başkanı Faik Düztaş, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Ferit Turgut, Tes-İş Şube Başkanı Hayrettin Taşkın, Şeker-İş Şube Başkanı Hacı Yılmaz ve Yol-iş 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Kara ortak bir deklarasyon yayınlayarak, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) alt komisyonunda görüşülmekte olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu ve bazı kanun ve kanun

hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına tepki gösterdiler. Türk-İş Elazığ Şube Başkanı Aslan Gürgöz, sosyal güvenlik sisteminin önemli sorunlarının olduğunu, ancak yeni tasarıyla bu sorunların giderilemeyeceğini söyledi. Tasarının mevcut sorunları çözemeyeceğini, hatta önemli mağduriyetlere sebep olacağını savunan Gürgöz, "Söz konusu yasa tasarısı ile ilgili hassasiyetlerimiz doruk noktadadır" dedi.

(EK-ZG-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title