Haberler

Elazığ'da Türk Veteriner Hekimliğinin 165. Yılı Törenle Kutlandı

Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 165. Yıldönümü, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Türk veteriner hekimliği öğretiminin 165. yıldönümü, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkin Oğur, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Gülcü, Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı ve Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Özbey, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla

başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Özbey, veteriner hekimler olarak son günlerde devletin bağımsızlığı, aziz Türk milletinin bütünlüğü uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahraman Mehmetçik'in canına kasteden iç ve dış destekli hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Gülcü ise, veteriner hekimliğinin insanlık tarihinin en eski dönemlerinden beri var olan bir meslek olmasına rağmen bilimsel yöntemlerle veteriner hekim yetiştirilmesine ancak 18. yüzyılın ikinci yarısında başlanıldığını belirterek, 1762 yılında Fransa'nın Lyon kentinde dünyanın ilk bilimsel veteriner hekimliği okulunun açıldığını söyledi. Gülcü, "Veteriner hekimliği eğitiminde ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Fırat Üniversitesi

Veteriner Fakültesi, bugün itibariyle 92 öğretim üyesi, 21 araştırma görevlisi, 26 idari personeli ve yeterli altyapısıyla eğitim kalitesinde Avrupa standartlarını yakalamak azmindedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından her yıl Veteriner Fakültesi bünyesinde düzenlenen süt koşusunda dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

(EK-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title