Haberler

Elazığ'da Suriyeli sığınmacılara yönelik "Sosyal Uyum Projesi"

Güncelleme:

Elazığ'da Suriyeli sığınmacılara yönelik "Sosyal Uyum Projesi" devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF iş birliği ile hayata geçirilen proje kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde görevlendirilen sosyal çalışmacılar, Suriyeli sığınmacılara yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Kentte 24 Ocak'ta meydana gelen deprem ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme sürecinde tekrar saha çalışmalarına başlayan ekipler, mahallelerde sığınmacılar için çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyor.

Elazığ Gençlik ve Spor Müdürü Abdulsamet Eren, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, proje ile Türkler ve Suriyeli sığınmacıların kaynaşması, aralarında sosyal uyumun sağlanması amacıyla etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu hafta Çarşı ve Akpınar mahallelerinde faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Eren, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimizin ailelerine proje kapsamında yapılan faaliyetlerden bahsedip, pandemi sonrasında verilecek Türkçe kursuna katılacak çocukları tespit ediyoruz. Sosyal çalışmacılarımız, 'ver elini kardeşim' sloganıyla hareket edip, her hafta Elazığ'ın farklı bir mahallesine giderek dezavantajlı çocuklarımızla boyama, çocuk oyunları, yapboz, voleybol gibi sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak bir takım sosyal uyum etkinlikleri gerçekleştiriyor. Yapılan etkinliklerde dezavantajlı çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
title