Haberler

Elazığ'da Nişanlı Cinayetinde Gergin Duruşma

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oral'ı öldürmekten tutuklu yargılanan Akif Yıldırım'ın duruşmasında gergin anlar yaşandı.

Elazığ'da 'NİŞANLI' CİNAYETİNDE GERGİN DURUŞMA

Gülbin YILDIZ / ELAZIĞ, (DHA - ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'nde ayrılmak isteyen nişanlısı 21 yaşındaki Bediha Oral'ı tabancayla vurarak öldürmekten tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Akif Yıldırım'ın duruşmasında gergin anlar yaşandı. Öldürülen Oral'ın yakınları ile sanık yakınları arasında sözlü sataşma ve gerginlik yaşanınca, salona çevik kuvvet ekipleri alındı.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde geçen 29 Nisan günü, ayrılmak isteyen nişanlısı Bediha Oral'ı ailesinin gözleri önünde tabancayla tek kurşunla vurarak öldüren Akif Yıldırım'ın yargılanmasına Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Akif Yıldırım, babası Mehmet Yıldırım, cinayetin işlendiği gün sanığın yanında bulunan amcası Mehmet Yıldırım ile öldürülen Bedia Oral'ın anesi Sabiha Oral, babası Şahhaydar Oral, ablası Ayten Oral, kızkardeşi Nurhayat Oral ile tarafların avukatları katıldı. Sanığın baba ve amcası duruşma salonuna girerken, genç kızın annesi ve kardeşleri sinir krizleri geçirdi.

'BEN CAHİL KARARIMI VERDİM'

Cumhuriyet savcısının mütalaası öncesinde son savunmaları sorulan Oral ailesinin avukatı Şemsettin Ersöz, yazılı savunma için süre talep etti. Bediha Oral'ın babası Şahhaydar Oral, "Benim cahil kararıma kalmış ise ben kendi kararımı verdim. Beni bu katillerle baş başa bırakmayın. Bir an önce davayı bitirin" dedi. Sanık avukatı Ferhat Tozkoparan'ın da süre istemesinin ardından söz verilen tutuklu sanık Akif Yıldırım, "Keşke böyle bir şey olmasaydı. Pişmanım. Adaletinize güveniyorum" dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Akif Yıldırım'ın hafif haksız tahrik altında kasten insan öldürme ve ruhsatsız tabanca taşımak suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Duruşma ertelendi.

SALONA ÇEVİK KUVVET EKİBİ GİRDİ

Duruşma sonunda Oral ailesi salonda bulunan sanığın babası ve amcasına sözlü sataşmada bulununca araya çevik kuvvet ekipleri girdi. Yaşanan kısa süreli gerginlik, hakimin sanığın babası ve amcasının mahkum kapısından güvenli bir şekilde çıkartmasıyla son buldu.

ABLA: ÇOK CANIM YANIYOR

Oral Ailesi duruşma sonunda Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Abla Ayten Oral, "Bugün onlar buraya geldi ya, şunu bilsinler. Bu can tek bir canla kalmayacak. Kardeşimi kaybetmek bir yana ama, onlar buraya gelerek bugün yeniden öldürdüler kardeşimi. Ama ben bir kız olarak söylüyorum bu burada kalmayacak. Allah'tan istediğim rabbim hakkımızı sual etsin. Çok canım yanıyor" dedi.

Genç kızın babası Şahhaydar Oral da, "Adalet yerini bulur. Gereken neyse yapılır. Bizim cahilliğimize Allah bırakmasın. Onun sonunu da Allah bilir" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yıldırım Karakoçan Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title