Haberler

Elazığ'da Mobil Kanser Tarama Aracı Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünce kanser hastalığı erken teşhisi için hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlar için mobil kanser tarama aracı hizmete alındı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünce kanser hastalığı erken teşhisi için hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlar için mobil kanser tarama aracı hizmete alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezinde mobil kanser tarama aracı açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, dünyada en çok ölümlerin kanser hastalıklarından kaynaklandığını söyledi.

Kanser hastalıklarında en önemli şeyin erken teşhis olduğunu dile getiren Polat, zamanında fark edildiği takdirde bu hastalığın çok kolay bir şekilde atlatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının kanserde erken teşhise çok önem verdiğini aktaran Polat, "Müdürlük olarak bütün aile sağlığı merkezlerinde erken teşhis ve tanı merkezlerinde özellikle sık görülen rahim ağzı, meme ve kolon kanserlerine yönelik tarama testleri uygulamaktayız." dedi.

Kanser taramasında Türkiye ortalamasının üstünde olduklarını ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Bir yenilik yaptık. Bu taramaları daha da arttırmak için mobil kanser tarama aracı yaptık. Bu araç içerisine dijital tomografi cihazı monte edildi. Herhangi bir sebepten dolayı kanser taraması yaptıramayan vatandaşlarımızın kapısına kadar gideceğiz. Bu taramalarını yaptıracağız."

Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet eden Polat, kanser taramasının tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz bir şekilde yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title