Haberler

Elazığ'da 'İstanbul'un Fethi 1453' Tiyatrosu Sahnelendi

Elazığ’da Çira-i Osmanlı Tiyatro Atölyesi, “İstanbul’un Fethi 1453” adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Elazığ'da Çira-i Osmanlı Tiyatro Atölyesi, " İstanbul'un Fethi 1453" adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Türk ve İslam tarihi hakkındaki dönüm noktalarını sahneden seyircilerle buluşturmak için Çira-i Osmanlı Tiyatro Atölyesi 27 kişilik kadrosuyla sahnelediği oyunda İstanbul'un Fethi olayını canlandırdı. İl Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununa sanatseverler katıldı. Çira-i Osmanlı Tiyatro Atölyesinin Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Yıldırım, tiyatro hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 5 yıldır faaliyette bulunduklarını belirten Yıldırım, "Formatımız gereği Türk İslam Tarihi oyunları oynuyoruz. Sırasıyla ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe, Hürrem Sultan, İmamın Hain Oğlu, İstanbul'un Fethi 1453, İmam Hüseyin Kerbela, Ölümü Yaşamak, oyunlarımızı oynadık. Tarihin dönüm noktalarını ele alıyoruz. İstanbul'un Fethi 1453'te Dünya tarihinin dönüm noktalarından bir tanesidir ve çağ açıp çağ kapatan bir dönemdir" dedi.

İstanbul'un Fethi 1453 tiyatro oyunu hakkında da detaylar aktaran Yıldırım, "Bugün daha önce 5 defa oynadığımız İstanbul'un Fethi 1453 adlı oyunumuzu Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu skeç yarışmasında, Elazığ ve Doğu Anadolu Bölgesini temsilen ilk ayağını oynayacağız. İnşallah bu oyunla Mart ve Nisan aylarında Türkiye finallerine katılacağız. Oyunumuzdan 20 dakikalık en özel kesitleri aldık. Tabi Elazığ'da olduğumuz için bu oyunu bugün biraz uzatıp 35, 40 dakika oynayacağız. İzleyenlerimiz daha önce olduğu gibi bugünde keyif ve gurur duyacaklarına inanıyorum. Çünkü İstanbul'un Fethi 1453 yürek kabartan bir olay. Çira-i Osmanlı Tiyatro Atölyesi olarak Elazığ'ı temsil etmekle yükümlüyüz" ifadelerini kullandı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Yıldırım İstanbul Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title